HIRDETŐ

Göcseji gombaleves

A gombalevest a családommal mindig nagy sikerrel főzzük, hiszen az íze garantáltan gazdag és laktató. Ez a recept a hagyományos göcseji konyha egyik sajátos étele, amitől minden vendégünk mindig el van ragadtatva. Sosem maradt még belőle, mert mindenki kétszer szokott tálalni. Felejthetetlen ízélményt nyújt a hűvös őszi estéken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 60 dkg gomba (lehetőleg erdei) Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l zöldség- vagy baromfialaplé Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • Kevés friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a gomba alapos megtisztításával és felaprításával. Ha erdei gombát használunk, igazán különleges lesz az íze. Vigyázzunk, minden gombát alaposan tisztítsunk meg és óvatosan bánjunk vele, hogy ne sérüljön.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsuk fel finomra.

3. Lépés

Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat, majd dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma üveges lesz, adjuk hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát. Figyeljünk, hogy a paprika ne égjen oda, mert keserű lesz tőle a leves.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a felaprított gombát, és keverjük össze, amíg a gomba levet ereszt.

6. Lépés

Miután a gomba megpuhult, öntsük fel az alaplével, majd adjuk hozzá a tejfölt és lassú tűzön főzzük tovább. A tejföl adja meg a leves különleges, krémes állagát.

7. Lépés

Amikor a leves majdnem kész, keverjünk össze egy evőkanál liszttel kis vízzel, hogy csomómentes legyen, majd öntsük a levesbe, hogy besűrítsük. Láthatóan sűrűbb lesz a leves, de mégse túl nehéz.

8. Lépés

Végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és szórjuk meg friss petrezselyemmel tálaláskor.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új