HIRDETŐ
Forrás: cislander from Getty Images Signature
Gomba tejszínben
A tejszínes gomba egy klasszikus cseh étel, amely ideális melegítésre az év hidegebb időszakában. Egyszerűen elkészíthető és nagyszerű íze van.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Gombák
- 2 db The Onion
- 2 Kanálok Vaj
- 4 Kanálok sima liszt
- 300 ml Főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- Olajbogyó (szükség szerint)
- petrezselyem a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Először tisztítsa meg a gombát, szeletelje fel és vágja finomra a hagymát.
2. Lépés
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, és pirítsuk aranybarnára a hagymát.
3. Lépés
Adja hozzá a felszeletelt gombát a vajhoz, és pirítsa aranybarnára.
4. Lépés
Adjuk a lisztet a gombához és a hagymához, keverjük össze, és hagyjuk, hogy rövid időre átlátszóvá váljon.
5. Lépés
Öntse hozzá a tejszínt, és főzze alacsony lángon körülbelül 15 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
6. Lépés
A mártást sóval és borssal ízesítjük.
7. Lépés
Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel.