HIRDETŐ

Forrás: FB: Receptbörze

Gombafasírt sütőben

A gombafasírt sütőben egy egészséges és ízletes fogás, amelyet akár családi ebédre is elkészíthetünk. A fűszerezést mindenki igazíthatja a saját ízléséhez, de ne hagyjuk ki a petrezselymet és a fokhagymát, mert ezektől lesz igazán zamatos a fasírt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Fasírthoz

  • 500 g gomba Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott

A tálaláshoz

  • 200 g friss saláta Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A gombát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A fokhagymát szintén apróra vágjuk, a petrezselymet pedig felaprítjuk.

2. Lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a gombát a zsemlemorzsával, a tojásokkal, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a sóval és a borssal.

3. Lépés

A masszából fasírtokat formázunk, majd egy tepsibe helyezzük őket.

4. Lépés

A fasírtokat 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig, vagy amíg a fasírtok aranybarnára sülnek.

5. Lépés

A friss salátával és a citrommal tálaljuk a gombafasírtokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új