HIRDETŐ

Gombaleves - a téli melegség forró csészében

Egy olyan leves, amely tele van ízletes gombával, és segít melegen tartani télen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg gomba pl csiperke Hozzáadott
  • kaliforniai Hozzáadott
  • és shiitake megtisztítva felkockázva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 Fej nagy vöröshagyma vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 4 Csésze húsleves Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • 14 Csésze tejszín Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
  • 14 Csésze apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gombát egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon pároljuk, amíg a gomba megpuhul és a víze elpárolog.

2. Lépés

Vegyük ki a gombát a serpenyőből és hagyjuk hűlni.

3. Lépés

A serpenyőben addig melegítsük az olajat, amíg a hagymák és a fokhagyma megpuhulnak.

4. Lépés

Adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és keverjük össze, hogy eltávolítsuk a lisztes ízt.

5. Lépés

Adjunk hozzá 4 csésze húsleveset, 1 csésze tejet, 1/4 csésze tejszínt, 1 csipet őrölt borsot és sót ízlés szerint.

6. Lépés

Keverjük össze, és főzzük, amíg a leves besűrűsödik.

7. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és főzzük további 5 percig.

8. Lépés

Tálaljuk melegen, és díszítsük petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új