HIRDETŐ
Gombaleves - a téli melegség forró csészében
Egy olyan leves, amely tele van ízletes gombával, és segít melegen tartani télen.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 kg gomba pl csiperke
- kaliforniai
- és shiitake megtisztítva felkockázva
- 2 evőkanál olaj
- 2 Fej nagy vöröshagyma vékonyan felszeletelve
- 2 gerezd fokhagyma pürésítve
- 2 evőkanál liszt
- 4 Csésze húsleves
- 1 Csésze tej
- 1⁄4 Csésze tejszín
- 1 csipet őrölt bors
- 1⁄4 Csésze apróra vágott petrezselyem
- só ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A gombát egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajon pároljuk, amíg a gomba megpuhul és a víze elpárolog.
2. Lépés
Vegyük ki a gombát a serpenyőből és hagyjuk hűlni.
3. Lépés
A serpenyőben addig melegítsük az olajat, amíg a hagymák és a fokhagyma megpuhulnak.
4. Lépés
Adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet és keverjük össze, hogy eltávolítsuk a lisztes ízt.
5. Lépés
Adjunk hozzá 4 csésze húsleveset, 1 csésze tejet, 1/4 csésze tejszínt, 1 csipet őrölt borsot és sót ízlés szerint.
6. Lépés
Keverjük össze, és főzzük, amíg a leves besűrűsödik.
7. Lépés
Adjuk hozzá a gombát és főzzük további 5 percig.
8. Lépés
Tálaljuk melegen, és díszítsük petrezselyemmel.