Gombapörkölt
Ez a gombapörkölt recept egy igazi családi kedvenc nálunk. A gombákat én szoktam szedni az erdőben, de boltban vásárolt gombával is elkészíthető a pörkölt. Az étel ízét nagyban befolyásolja, hogy milyen gombát használunk hozzá, de a frissesség mindig kiemelkedően fontos.
Hozzávalók
- 1 kg gomba (lehetőleg vadon élő, friss)
- 3 Fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- piros paprika
- só, bors
- 1 csokor friss petrezselyem
Eljárás
Tisztítsuk meg alaposan a gombákat, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Amennyiben vadon élő gombát használunk, különös figyelmet kell fordítanunk a tisztításra.
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd dinszteljük meg az olajon. Nem szabad túlságosan megpirítani őket, mert keserű lesz tőle az étel.
A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a gombát, a piros paprikát, sózva, borsozva. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk tovább a gombát.
Tegyük hozzá a petrezselymet, majd vegyük lejjebb a tűzről, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.