HIRDETŐ

Gombapörkölt

Ez a gombapörkölt recept egy igazi családi kedvenc nálunk. A gombákat én szoktam szedni az erdőben, de boltban vásárolt gombával is elkészíthető a pörkölt. Az étel ízét nagyban befolyásolja, hogy milyen gombát használunk hozzá, de a frissesség mindig kiemelkedően fontos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg gomba (lehetőleg vadon élő, friss) Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 cikk fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • piros paprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Tisztítsuk meg alaposan a gombákat, majd vágjuk őket vékony szeletekre. Amennyiben vadon élő gombát használunk, különös figyelmet kell fordítanunk a tisztításra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, majd dinszteljük meg az olajon. Nem szabad túlságosan megpirítani őket, mert keserű lesz tőle az étel.

3. Lépés

A dinsztelt hagymához adjuk hozzá a gombát, a piros paprikát, sózva, borsozva. Folyamatos kevergetés mellett pároljuk tovább a gombát.

4. Lépés

Tegyük hozzá a petrezselymet, majd vegyük lejjebb a tűzről, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új