HIRDETŐ

Forrás: frederique wacquier from Getty Images

Gombás rizottó csirkével

Ez a legjobb gombás rizottó csirkével. Amikor valami különleges, mégis kényelmes ételhez van kedvem, ezt a receptet készítem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g csirke Hozzáadott
  • 250 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 150 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Csirkeleves Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • Só és fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Parmezán sajt a megszóráshoz Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is vágjuk fel a csirkét darabokra, és sózzuk meg. Ezután egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

2. Lépés

Amikor a hús aranybarna, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben először az apróra vágott hagymát pirítsa üvegesre, majd adja hozzá a zúzott fokhagymát, végül az előkészített, felszeletelt gombát. Hagyja őket addig pirulni, amíg levet ereszt.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze.

4. Lépés

A rizottó elkészítésének legfontosabb része a rendszeres locsolás és keverés. Ezért a csirkealaplevet fokozatosan adagoljuk, mindig csak annyit, hogy a rizst ellepje a folyadék. Kevergetve, kis lángon főzzük, amíg a rizs az összes alaplevet magába szívja. Ez az egész folyamat körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverje meg. Ha a rizottó túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet vagy húslevest. Végül adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot. A csirkének ekkorra már teljesen késznek kell lennie, a gombás rizottónak pedig krémesnek és szaftosnak.

6. Lépés

Tálaláskor megszórjuk még egy kis parmezánnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek