HIRDETŐ

Forrás: frederique wacquier from Getty Images

Gombás rizottó csirkével

Ez a legjobb gombás rizottó csirkével. Amikor valami különleges, mégis kényelmes ételhez van kedvem, ezt a receptet készítem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g csirke Hozzáadott
  • 250 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 150 g Friss gomba Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l Csirkeleves Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • Só és fekete bors a fűszerezéshez Hozzáadott
  • Parmezán sajt a megszóráshoz Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is vágjuk fel a csirkét darabokra, és sózzuk meg. Ezután egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

2. Lépés

Amikor a hús aranybarna, vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben először az apróra vágott hagymát pirítsa üvegesre, majd adja hozzá a zúzott fokhagymát, végül az előkészített, felszeletelt gombát. Hagyja őket addig pirulni, amíg levet ereszt.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze.

4. Lépés

A rizottó elkészítésének legfontosabb része a rendszeres locsolás és keverés. Ezért a csirkealaplevet fokozatosan adagoljuk, mindig csak annyit, hogy a rizst ellepje a folyadék. Kevergetve, kis lángon főzzük, amíg a rizs az összes alaplevet magába szívja. Ez az egész folyamat körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

5. Lépés

Amikor a rizs már majdnem kész, tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, és keverje meg. Ha a rizottó túl sűrű, adjunk hozzá egy kis vizet vagy húslevest. Végül adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezán sajtot. A csirkének ekkorra már teljesen késznek kell lennie, a gombás rizottónak pedig krémesnek és szaftosnak.

6. Lépés

Tálaláskor megszórjuk még egy kis parmezánnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új