HIRDETŐ
Gombás stroganoff rizzsel
Egészséges recept, amely minden gomba szerelmese számára örömöt okoz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 670 g Friss csiperkegomba
- 40 ml olaj
- 1 The Onion
- 300 ml víz
- 130 g ketchup
- 100 ml tejföl
- 3 Kisebb savanyú uborka
- 3 Fokhagymagerezdek
- 15 g Simliszt
- só
- édes piros paprika
- őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt csiperkéket, és pirítjuk, amíg vizet engednek, egy kis vizet hozzáadhatunk, hogy a hagyma ne égjen oda. Hozzáadjuk a finomra vágott savanyú uborkát, a piros paprikaport, az őrölt borsot, és még egy pillanatig pároljuk.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a maradék vizet, a tejszínt, a ketchupot és a lisztet, majd öntsük rá a gombára. Főzzük rövid ideig, a szósz kissé besűrűsödik, majd ízlésünk szerint ízesítjük, hozzáadhatunk egy kevés vegetát. Rizzsel és sajttal megszórva tálaljuk. Jó étvágyat.