HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: andreas160578

Göngyölt pulykamell

A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Pulykamell

  • 1 ks egész pulykamell Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tk Szárított rozmaring Hozzáadott

Töltelék

  • 100 g gomba Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 tk Paprika Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pulykamellet mossuk meg, majd töröljük szárazra és sózzuk be. A fokhagymát és a rozmaringot dörzsöljük bele a húsba.

2. Lépés

Töltelék készítése: Aprítsuk fel a hagymát és a gombát. A szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk ki egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, majd fűszerezzük sóval és paprikával.

3. Lépés

A pulykamellet helyezzük a töltelékre, göngyöljük fel, majd tűzzük át hústűvel. Tegyük egy tepsibe, öntsük rá egy kevés olajat és süssük kb. 90 percig, amíg a hús meg nem pirul.

4. Lépés

Tálalás: Szeleteljük fel a göngyölt pulykamellet és tálaljuk friss zöldségsalátával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek