HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: andreas160578

Göngyölt pulykamell

A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Pulykamell

  • 1 ks egész pulykamell Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tk Szárított rozmaring Hozzáadott

Töltelék

  • 100 g gomba Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 150 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 tk Paprika Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pulykamellet mossuk meg, majd töröljük szárazra és sózzuk be. A fokhagymát és a rozmaringot dörzsöljük bele a húsba.

2. Lépés

Töltelék készítése: Aprítsuk fel a hagymát és a gombát. A szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk ki egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, majd fűszerezzük sóval és paprikával.

3. Lépés

A pulykamellet helyezzük a töltelékre, göngyöljük fel, majd tűzzük át hústűvel. Tegyük egy tepsibe, öntsük rá egy kevés olajat és süssük kb. 90 percig, amíg a hús meg nem pirul.

4. Lépés

Tálalás: Szeleteljük fel a göngyölt pulykamellet és tálaljuk friss zöldségsalátával. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új