Forrás: Pixabay: andreas160578
Göngyölt pulykamell
A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.
Hozzávalók
Pulykamell
- 1 ks egész pulykamell
- 1 tk só
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk Szárított rozmaring
Töltelék
- 100 g gomba
- 1 ks hagyma
- 150 g füstölt szalonna
- 2 tk Paprika
- 1 tk só
Eljárás
Előkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A pulykamellet mossuk meg, majd töröljük szárazra és sózzuk be. A fokhagymát és a rozmaringot dörzsöljük bele a húsba.
Töltelék készítése: Aprítsuk fel a hagymát és a gombát. A szalonnát kockázzuk fel és pirítsuk ki egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a gombát, majd fűszerezzük sóval és paprikával.
A pulykamellet helyezzük a töltelékre, göngyöljük fel, majd tűzzük át hústűvel. Tegyük egy tepsibe, öntsük rá egy kevés olajat és süssük kb. 90 percig, amíg a hús meg nem pirul.
Tálalás: Szeleteljük fel a göngyölt pulykamellet és tálaljuk friss zöldségsalátával. Jó étvágyat!