HIRDETŐ
Forrás: canva
Görcsleves
A görcsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag íze ellenére egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g füstölt szalonna
- 2 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g fúrt csiga tészta
- 500 g savanyú káposzta
- 1 l víz
- 2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
1) Először is kis kockákra vágjuk a szalonnát, majd egy lábasban kisütjük.
2. Lépés
2) Amikor a szalonna már kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a préselt fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
3. Lépés
3) Ezután hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.
4. Lépés
4) Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd letakarva, közepes hőfokon 40 percig főzzük.
5. Lépés
5) Közben a tésztát sós vízben külön megfőzzük, és amikor kész a leves, betesszük a tésztát is.
6. Lépés
6) A levest finomra hangolhatjuk sóval, borssal.
7. Lépés
7) Még 5 percig főzzük, hogy a tészta is jól átvegye a leves ízét, majd tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel.