HIRDETŐ

Forrás: canva

Görcsleves

A görcsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag íze ellenére egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g fúrt csiga tészta Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1) Először is kis kockákra vágjuk a szalonnát, majd egy lábasban kisütjük.

2. Lépés

2) Amikor a szalonna már kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a préselt fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

3) Ezután hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.

4. Lépés

4) Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd letakarva, közepes hőfokon 40 percig főzzük.

5. Lépés

5) Közben a tésztát sós vízben külön megfőzzük, és amikor kész a leves, betesszük a tésztát is.

6. Lépés

6) A levest finomra hangolhatjuk sóval, borssal.

7. Lépés

7) Még 5 percig főzzük, hogy a tészta is jól átvegye a leves ízét, majd tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek