HIRDETŐ

Forrás: canva

Görcsleves

A görcsleves egy hagyományos magyar étel, amely gazdag íze ellenére egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g füstölt szalonna Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g fúrt csiga tészta Hozzáadott
  • 500 g savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 2 babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1) Először is kis kockákra vágjuk a szalonnát, majd egy lábasban kisütjük.

2. Lépés

2) Amikor a szalonna már kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a préselt fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.

3. Lépés

3) Ezután hozzáadjuk a káposztát, a babérlevelet, és felöntjük a vízzel.

4. Lépés

4) Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd letakarva, közepes hőfokon 40 percig főzzük.

5. Lépés

5) Közben a tésztát sós vízben külön megfőzzük, és amikor kész a leves, betesszük a tésztát is.

6. Lépés

6) A levest finomra hangolhatjuk sóval, borssal.

7. Lépés

7) Még 5 percig főzzük, hogy a tészta is jól átvegye a leves ízét, majd tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új