HIRDETŐ

Görög muszaka

A görög konyha egyik legnépszerűbb ételének számít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Közepes méretű padizsán Hozzáadott
  • 500 g darált marha vagy bárányhús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma finomra vágva Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma finomra vágva Hozzáadott
  • 800 g hámozott paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 2 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 30 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • frissen reszelt szerecsendió Hozzáadott
  • 150 g reszelt trappista sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Mosd meg és vágd fel hosszában a padlizsánokat vékony szeletekre. Sózd meg őket, majd hagyd állni kb. 30 percig. Ezután öblítsd le a szeleteket.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat majd süsd meg benne a padlizsánokat, amíg kissé megpuhulnak és enyhén megbarnulnak. Tedd félre.

3. Lépés

Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd dobd rá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Pirítsd meg őket, majd add hozzá a darált húst. Süssd a húst addig, amíg teljesen átsül, majd keverd hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét és a fűszereket. Főzd össze a szószt és sózd, borsozd meg.

4. Lépés

Egy kisebb lábasban a vajat hevítsd fel, majd szórd bele a lisztet. Keverd simára, majd lassan öntsd hozzá a tejet, folyamatosan kevergetve. Add hozzá a frissen reszelt szerecsendiót és forrald fel. Főzd a mártást 1-2 percig, majd vedd le a tűzről.

5. Lépés

Egy előkészített tűzálló tál aljára teríts egy réteg padlizsánt. Erre rétegezd a húsos szószt, majd borítsd rá a mártást. Imételd meg a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok, és a legfelső réteg legyen a mártás.

6. Lépés

Szórd meg a tetejét reszelt trappista sajttal. Tedd a tepsit előlegített sütőbe, és süsd 180 °C-on kb. 40-45 percig, amíg a teteje aranybarná pirul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új