HIRDETŐ

Forrás: freepik

Gratin dauphinois

A Gratin dauphinois egy franciaországi, főképp Dauphiné régióból származó hagyományos krumpliféle, amely tejből, fokhagymából, reszelt sajtból és hozzáadott fűszerekből áll. Főzés közben a krumpliszeletek képesek felszívni a tej ízét és a sajtos teteje szép aranybarnára sül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 3 dl főzőtejszín Hozzáadott
  • 3 dl tej Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Reszelt szerecsendió ízlés szerint Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Lépés

Hámozzuk meg a burgonyákat, majd vágjuk vékony szeletekre.

3. Lépés

Egy serpenyőben keverjük össze a tejet és a tejszínt, majd adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot és a szerecsendiót.

4. Lépés

Adjuk hozzá a burgonyaszeleteket, majd főzzük kis lángon 10 percig.

5. Lépés

Egy vajjal kikent tűzálló tálat tegyünk tele a burgonyával és az öntettel, majd tegyük a sütőbe.

6. Lépés

Süssük 1 órán keresztül, vagy amíg aranybarna és ropogós nem lesz a teteje.

7. Lépés

Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új