Forrás: zi3000 from Getty Images
Grillezett nyakú sertéshús a serpenyőben
Recept a finom grillezett nyakú nyakhoz egy serpenyőben, gyógynövényekkel.
Hozzávalók
- 4 Darabok Nyakak
- 2 kanalak Olívaolaj
- 1 kanál Sók
- 1 kanál őrölt fekete bors
- 4 gerezd Fokhagyma
- 1 gally Rosemary
Eljárás
Először is készítsük elő a nyakakat. Öblítsük le őket, és papírtörlővel szárítsuk meg.
Ezután keverje össze a sót és az őrölt fekete borsot, és dörzsölje be a húst mindkét oldalát ezzel a keverékkel. Tapasztalatom szerint jobb, ha a húst rögtön fűszerezzük, hogy legyen ideje minden ízt magába szívni.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Amikor a serpenyő elég forró, adjuk hozzá a nyakakat. Grillezzük őket mindkét oldalukon körülbelül 7-8 percig, de ez mindig a hús vastagságától függ. Addig grillezze, amíg a hús szép aranybarna nem lesz.
Grillezés közben tegyen a serpenyőbe zúzott fokhagymagerezdeket és egy szál rozmaringot. Így több íz kerül a húsba.
Ha a hús elkészült, tálalás előtt legalább 5 percig hagyja pihenni.