HIRDETŐ

Grillezett Padlizsánszeletek serpenyőben

Szereti a padlizsánt és a grillezett ételeket? Akkor ez a recept önt is elvarázsolja majd! A \Padlizsánszeletek serpenyőben\ egy egyszerű, azonban ízletes és tápláló étel, mely remekül kiegészíti a grillezés eredményét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vörösborecet Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • friss bazsalikomlevelek a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A padlizsánokat vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre. Sózzuk be őket, és hagyjuk őket kb. 10 percig állni, hogy kisüregedjen a leve.

2. Lépés

Az olajat, ecetet, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.

3. Lépés

A padlizsánszeleteket töröljük szárazra, majd ecseteljük le az olajos keverékkel.

4. Lépés

Melegítsük fel egy grillező serpenyőt, és süssük a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz (kb. 2-3 perc oldalanként).

5. Lépés

A kész padlizsánszeleteket tegyük egy tálra, szórjunk rájuk friss bazsalikomot, és azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új