HIRDETŐ
Grillezett Padlizsánszeletek serpenyőben
Szereti a padlizsánt és a grillezett ételeket? Akkor ez a recept önt is elvarázsolja majd! A \Padlizsánszeletek serpenyőben\ egy egyszerű, azonban ízletes és tápláló étel, mely remekül kiegészíti a grillezés eredményét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 nagy padlizsán
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
- só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
- friss bazsalikomlevelek a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A padlizsánokat vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre. Sózzuk be őket, és hagyjuk őket kb. 10 percig állni, hogy kisüregedjen a leve.
2. Lépés
Az olajat, ecetet, fokhagymát, sót és borsot keverjük össze egy tálban.
3. Lépés
A padlizsánszeleteket töröljük szárazra, majd ecseteljük le az olajos keverékkel.
4. Lépés
Melegítsük fel egy grillező serpenyőt, és süssük a padlizsánszeleteket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesz (kb. 2-3 perc oldalanként).
5. Lépés
A kész padlizsánszeleteket tegyük egy tálra, szórjunk rájuk friss bazsalikomot, és azonnal tálaljuk.