HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/YLkPkEnsZnHJgizLbL76/750cc82386952079e30279172cae90.jpeg)
Grízgombócok levesbe
Ezeket a gombócokat használhatja levesben, vagy mártás mellé köretként.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 100 ml teljes tej
- 35 g búzadara
- 1 tojás
- 1 Kanál Nem kell lennie aprított friss fűszernövényeknek
- repceolaj
HIRDETŐ
Eljárás
10 perc.
1. Lépés
A búzadarakat megfőzzük a tejben, alaposan keverjük, hogy ne legyenek csomók.
2. Lépés
Hagyjuk hűlni, tegyük a mixerbe. Adjunk hozzá tojást és fűszernövényeket, és keverjük össze a galuskatésztát.
3. Lépés
A halusky-t forraló vízbe tesszük főni, amikor feljönnek a felszínre, körülbelül 3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
4. Lépés
Kinyomjuk és repceolajjal megcsepegtetjük.