HIRDETŐ

Gulyás leves

A gulyás hagyományos magyar étel, azt hiszem az egyik legtartalmasabb levesünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál sertészsír Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vág Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom kockára vágva Hozzáadott
  • 2 Közepes burg kockára vágva Hozzáadott
  • 2 sárgarépa karikákra vágva Hozzáadott
  • 1 zeller apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban olvasszuk fel a sertészsírt közepes lángon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk aranybarnára.

3. Lépés

Vegyük le a lángot, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és keverjük össze.

4. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük meg mindkét oldalát, amíg átsült.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a burgonyát, a sárgarépát, a zellert, a babérvelet és sót ízlés szerint.

6. Lépés

Öntsünk fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.

7. Lépés

Fedjük le a fazekat, és lassú tűzön főzzük körülbelül 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a húsok puhák nem lesznek.

8. Lépés

Ha szükséges, adjunk hozzá vizet a főzés közben.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, kínáljunk hozzá házi kenyeret.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek