HIRDETŐ
Gulyás leves
A gulyás hagyományos magyar étel, azt hiszem az egyik legtartalmasabb levesünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g marhahús, apró kockákra vágva
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 nagy hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vág
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 2 paradicsom kockára vágva
- 2 Közepes burg kockára vágva
- 2 sárgarépa karikákra vágva
- 1 zeller apró kockákra vágva
- 1 babérlevél
- só ízlés szerint
- friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Egy nagy fazékban olvasszuk fel a sertészsírt közepes lángon.
2. Lépés
Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk aranybarnára.
3. Lépés
Vegyük le a lángot, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és keverjük össze.
4. Lépés
Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük meg mindkét oldalát, amíg átsült.
5. Lépés
Adjuk hozzá a paradicsomot, a burgonyát, a sárgarépát, a zellert, a babérvelet és sót ízlés szerint.
6. Lépés
Öntsünk fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.
7. Lépés
Fedjük le a fazekat, és lassú tűzön főzzük körülbelül 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a húsok puhák nem lesznek.
8. Lépés
Ha szükséges, adjunk hozzá vizet a főzés közben.
9. Lépés
Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, kínáljunk hozzá házi kenyeret.