HIRDETŐ

Gulyás leves

A gulyás hagyományos magyar étel, azt hiszem az egyik legtartalmasabb levesünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál sertészsír Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vág Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 2 paradicsom kockára vágva Hozzáadott
  • 2 Közepes burg kockára vágva Hozzáadott
  • 2 sárgarépa karikákra vágva Hozzáadott
  • 1 zeller apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • friss petrezselyem, apróra vágva a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy nagy fazékban olvasszuk fel a sertészsírt közepes lángon.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk aranybarnára.

3. Lépés

Vegyük le a lángot, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és keverjük össze.

4. Lépés

Adjuk hozzá a marhahúst, és süssük meg mindkét oldalát, amíg átsült.

5. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a burgonyát, a sárgarépát, a zellert, a babérvelet és sót ízlés szerint.

6. Lépés

Öntsünk fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót.

7. Lépés

Fedjük le a fazekat, és lassú tűzön főzzük körülbelül 1,5-2 órán keresztül, vagy amíg a húsok puhák nem lesznek.

8. Lépés

Ha szükséges, adjunk hozzá vizet a főzés közben.

9. Lépés

Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, kínáljunk hozzá házi kenyeret.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új