Gulyásleves sertéshúsból
A gulyásleves az egyik leghíresebb magyar ételünk, amit igazi, hagyományosan sertéshúsból készítenek, erős paprikával, hagymával, burgonyával és finom házi tészta bevonattal.
Hozzávalók
- 500 g sertéshús
- 4 Közepes burgonya
- 2 Fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks petrezselyem gyökér
- 1 l víz
- 1 csapott evőkanál só
- 1 ks zöldpaprika
- 2 ks paradicsom
- Fél csésze csipetkézett tészta
Eljárás
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk az apróra vágott sertéshúst, és addig sütjük, amíg kissé megpirul.
Beleöntjük a paprikát, a pirospaprikát, sót és a zúzott fokhagymát, majd összekeverünk mindent.
Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldpaprikát és paradicsomot, majd mindent összekeverünk, és hozzáadjuk a vizet.
Felforraljuk, majd közepes hőfokon, fedő alatt 20-30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a burgonyát, és további 20 percig főzzük.
Miután a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a csipetkét, és főzzük további 10 percig.
Tálalásnál friss zöldpetrezselyemmel díszeledhetjük a levest.