HIRDETŐ

Gulyásleves sertéshúsból

A gulyásleves az egyik leghíresebb magyar ételünk, amit igazi, hagyományosan sertéshúsból készítenek, erős paprikával, hagymával, burgonyával és finom házi tészta bevonattal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús Hozzáadott
  • 4 Közepes burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • Fél csésze csipetkézett tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott sertéshúst, és addig sütjük, amíg kissé megpirul.

3. Lépés

Beleöntjük a paprikát, a pirospaprikát, sót és a zúzott fokhagymát, majd összekeverünk mindent.

4. Lépés

Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldpaprikát és paradicsomot, majd mindent összekeverünk, és hozzáadjuk a vizet.

5. Lépés

Felforraljuk, majd közepes hőfokon, fedő alatt 20-30 percig főzzük.

6. Lépés

Hozzáadjuk a burgonyát, és további 20 percig főzzük.

7. Lépés

Miután a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a csipetkét, és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálalásnál friss zöldpetrezselyemmel díszeledhetjük a levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek