HIRDETŐ

Gulyásleves sertéshúsból

A gulyásleves az egyik leghíresebb magyar ételünk, amit igazi, hagyományosan sertéshúsból készítenek, erős paprikával, hagymával, burgonyával és finom házi tészta bevonattal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéshús Hozzáadott
  • 4 Közepes burgonya Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt paprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál só Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom Hozzáadott
  • Fél csésze csipetkézett tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük.

2. Lépés

Hozzáadjuk az apróra vágott sertéshúst, és addig sütjük, amíg kissé megpirul.

3. Lépés

Beleöntjük a paprikát, a pirospaprikát, sót és a zúzott fokhagymát, majd összekeverünk mindent.

4. Lépés

Hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldpaprikát és paradicsomot, majd mindent összekeverünk, és hozzáadjuk a vizet.

5. Lépés

Felforraljuk, majd közepes hőfokon, fedő alatt 20-30 percig főzzük.

6. Lépés

Hozzáadjuk a burgonyát, és további 20 percig főzzük.

7. Lépés

Miután a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a csipetkét, és főzzük további 10 percig.

8. Lépés

Tálalásnál friss zöldpetrezselyemmel díszeledhetjük a levest.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új