Gundel saláta
A Gundel saláta egy igazi kedvencem. Hányszor készítettem már el, hogy ne csak az én tányéromat ékesítse, de vendégeimét is. Mindig sikert arat ezzel a különleges, mégis egyszerű salátával. A titka a friss hozzávalókban és a pici gundel dióban rejlik, ami teljesen feldobja az ételt.
Hozzávalók
- 1 csokor friss saláta
- 2 Fej vöröshagyma
- 4 ks paradicsom
- 2 ks Paprika
- 20 dkg gundel dió
- olívaolaj
- só, bors
Eljárás
Először is szedjük szét a salátát és mossuk át alaposan. Tipikusan olyan alapanyag, ami frissen a legfinomabb, de ha idő hiányában előző nap megmossuk, akkor érdemes egy zacsiba tárolni hűtőben.
A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát aprítsuk fel kisebb darabokra. Az én tapasztalatom szerint a hagymát és a paprikát kisebb kockákra, a paradicsomot nagyobb darabokra érdemes vágni, így lesz a legfinomabb.
A gundel diót pirítsuk meg egy serpenyőben olívaolajon, közepes lángon. Figyeljünk, hogy ne égjen oda, mert ez rombolja az ízét. Pirítás közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az így előkészített hozzávalókat keverjük össze egy tálban, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Az én tapasztalatom, hogy ha minőségi alapanyagokat használunk, akkor nem kell túlzottan fűszerezni.
Tálaljuk frissen, a legjobb ha még a gundel dió is meleg.