Forrás: jstankiewiczwitek from Getty Images
Gyermekláncfű szirup
A gyermekláncfű szirup ízletes és egészséges ital, amit otthon is elkészíthetünk gyermekláncfű virágokból. A gyermekláncfű szirup gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, különösen C-vitaminban és káliumban.
Hozzávalók
- 400 db Pitypangvirágok
- 1 l Eszkozok
- 1 db Citrom
- 1 db Narancs
- 1 kg Cukor
Eljárás
Először készítsük elő az összes hozzávalót. A pitypang virágokat megtisztítjuk a zöld részekről, hogy a szirup ne legyen keserű.
A pitypang virágokat nagy fazékba tesszük, és felöntjük őket egy liter vízzel. Hozzáadjuk a szeletekre vágott citromot és narancsot. Mindent együttesen áztatjuk 24 órán át.
24 óra áztatás után szűrje le a virágfőzetet. Öntse vissza a fazékba és adjon hozzá egy kilogramm cukrot. Lassan kevergetve hozza forrásba a főzetet.
Hagyja a főzetet körülbelül 60 percig gyengéden forrni, amíg szirupos állapotot nem kapunk. Ne felejtse el időnként megkeverni, hogy a szirup ne égjen oda.
Az elkészült szirupot még melegen töltse sterilizált üvegekbe és zárja le. Hagyja kihűlni. Hűtőszekrényben tárolja és fogyassza el 6 hónap alatt.