Forrás: Pixabay : kaheig
Gyömbér citrom szirup tea megfázás esetén
Ez a gyömbéres-citromos szirup recept az egyik kedvencem. Számtalanszor elkészítettem már a megfázásos időszakban, mivel tökéletesen alkalmas a megfázás elűzésére és az immunrendszer erősítésére. Emellett imádom a gyömbér és a citrom friss és élénkítő ízét. A szirupot könnyű elkészíteni, és felhasználható tisztán, meleg vízzel átitatva vagy teába keverve.
Hozzávalók
- 200 g Ginger
- 4 Bio citrom
- 500 g cukor
- 1 l víz
Eljárás
A gyömbéres-citromos szirup elkészítéséhez először hámozza meg a gyömbért, és vágja vékony szeletekre. Úgy tapasztaltam, hogy a konyhai reszelő gyakran a leghatékonyabb módszer, ha azt szeretnénk, hogy a gyömbér a lehető legfinomabb legyen.
A citromokat alaposan megmossuk, és két citrom héját lereszeljük. Ezután mind a négy citromot kifacsarjuk. Használjon citrusfacsarót a reszeléshez és a facsaráshoz, hogy minél több levet kapjon.
A gyömbért tegyük egy nagy lábosba a vízzel, a cukorral, a citromlével és a citromhéjjal.
Most forraljuk fel az egészet, és közepes lángon főzzük körülbelül 30 percig. Ügyeljünk arra, hogy a serpenyő ne forrjon túl - nekem itt-ott már volt egy-két rendetlenségem!
Miután a szirup felforrt, szűrjük át egy finom szitán egy tálba. A gyömbért jól kinyomkodhatja, hogy biztosan megkapja az összes finom szirupot.
A gyömbéres-citromos szirupot még forrón öntse sterilizált üvegekbe, és azonnal zárja le. Egyébként, ha azon gondolkodik, hogy a palackokat sterilizálni kell-e - igen, mindenképpen kell, így a szirup tovább eltartható!