HIRDETŐ
Forrás: Canva
Gyömbéres eperdzsem
Eperdzsem pillnatok alatt, ami ízletes a nyári napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
- 1 kg Eper
- 30 g gyömbér
- 350 g cukor
- 1 cs dzsemfix
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk. Kimérünk 1000 g-ot és pépesítjük. A gyömbért megtisztítjuk, és sajtreszelőn lereszeljük.
2. Lépés
Az epret és a gyömbért egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot és a dzsemfixet.
3. Lépés
Ezt állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Majd azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.