HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hilda_Smith

Gyömbéres keksz

Ez a keksz igazán gyorsan és könnyen elkészíthető, nagyon finom íze van, és remek az ünnepi asztalra is. Akármilyen alkalomra készíthető, legyen az karácsony, vagy egyszerűen csak egy családi összejövetel. Ha szereted a gyömbér ízét, és szeretnél valami különlegeset készíteni, próbáld ki ezt a receptet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
25
  • 2 Csésze liszt Hozzáadott
  • 1 Csésze vaj Hozzáadott
  • 1 Csésze nádcukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 12 Csésze méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Érdemes ebben az időben előkészíteni a sütőtálat is, berakni a sütőpapírt, hogy azonnal beletudjuk tenni a kekszeket.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért. Lehetőség szerint kézzel is átkeverheted párszor, hogy biztosan teljesen elkeveredjenek a száraz hozzávalók.

3. Lépés

Egy másik tálban keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojást és a mézet. Ügyelj rá, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megsütheti a tojást!

4. Lépés

Keverd össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal. Jól dolgozd össze, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

5. Lépés

Formálj kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a sütőpapírra. Ügyelj arra hogy hagyj helyet köztük, mert a sütés során még terjeszkedni fognak.

6. Lépés

Sütés: Sütőben 10-12 percig süsd őket, vagy amíg aranybarnává nem válnak. Ez alatt az idő alatt az otthonod kellemes fahéjas-gyömbéres illattal fog betelni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új