Forrás: Pixabay: Hilda_Smith
Gyömbéres keksz
Ez a keksz igazán gyorsan és könnyen elkészíthető, nagyon finom íze van, és remek az ünnepi asztalra is. Akármilyen alkalomra készíthető, legyen az karácsony, vagy egyszerűen csak egy családi összejövetel. Ha szereted a gyömbér ízét, és szeretnél valami különlegeset készíteni, próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók
- 2 Csésze liszt
- 1 Csésze vaj
- 1 Csésze nádcukor
- 1 evőkanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 teáskanál Szegfűszeg
- 1 tojás
- 1⁄2 Csésze méz
Eljárás
Először is a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Érdemes ebben az időben előkészíteni a sütőtálat is, berakni a sütőpapírt, hogy azonnal beletudjuk tenni a kekszeket.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget és a gyömbért. Lehetőség szerint kézzel is átkeverheted párszor, hogy biztosan teljesen elkeveredjenek a száraz hozzávalók.
Egy másik tálban keverd össze a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojást és a mézet. Ügyelj rá, hogy a vaj ne legyen túl forró, mert megsütheti a tojást!
Keverd össze a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókkal. Jól dolgozd össze, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Formálj kis golyókat a tésztából, és helyezd őket a sütőpapírra. Ügyelj arra hogy hagyj helyet köztük, mert a sütés során még terjeszkedni fognak.
Sütés: Sütőben 10-12 percig süsd őket, vagy amíg aranybarnává nem válnak. Ez alatt az idő alatt az otthonod kellemes fahéjas-gyömbéres illattal fog betelni.