Gyors Bögrés mikrós süti
Ez az egyszerű bögrés mikrós süti úgy készül el a legfinomabban, ha azonnal fogyasztjuk, amint kihűlt. Nyomkodhatunk a tetejére egy kis tejszínhabot vagy csokiöntetet is, de önmagában is nagyon finom. Könnyű elkészíteni és gyors, ideális választás, ha hirtelen megkívánunk valami édeset. Remélem, nektek is ízleni fog!
Hozzávalók
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál olaj
- 1⁄4 teáskanál sütőpor
- 1⁄4 teáskanál vanília kivonat vagy aroma
Eljárás
Egy bögrébe tegyünk bele mindent, kezdve a száraz hozzávalókkal, a liszttel, cukorral, kakaóval és sütőporral. Ez nagyon fontos, mert a száraz hozzávalók alapos elkeverésével biztosítjuk, hogy a süti egyenletesen süljön meg.
Ezután öntsük hozzá a folyékony hozzávalókat, az olajat, a tejet és a vanília kivonatot. Kezdetben keménynek tűnhet a tészta, de ne ijedjünk meg, csak alaposan keverjük össze, míg egyenletes, sima tésztát nem kapunk.
Miután összekevertük a hozzávalókat, tegyük a bögrét a mikroba és közepes fokozaton süssük meg körülbelül 1,5 - 2 perc alatt. Figyeljünk rá, hogy ne legyen túlsütve, mert akkor kiszáradhat. A pontos idő függ a mikrohullámú sütő teljesítményétől is, ezért először próbálkozzunk a rövidebb idővel, majd szükség esetén ezt hosszabbítsuk meg.
Húzzuk ki a mikróból és hagyjuk egy kicsit hűlni, amíg szeletelhető állagú lesz. Vigyázzunk, mert forrónál könnyen összeeshet, és nehézkesebb szeletelni.