Forrás: Pixabay : makafood
Gyors csirkeleves megfázás ellen 30 perc alatt
A csirkeleves igazi klasszikus. Gyerekkoromban mindig ezt ettem, amikor nem éreztem jól magam. Azóta is nélkülözhetetlen étel számomra, különösen a hideg évszakban. Ezt a receptet újra és újra elkészítem, az elkészítési időt a legszükségesebbre csökkentve - tökéletes azok számára, akiknek kevés az idejük, de mégis szeretnének egy meleg, házi készítésű ételt fogyasztani.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell filé
- 2 dögevő
- 1 Rod póréhagyma
- 2 hagyma
- 1 Fokhagyma szegfűszeg
- 1 Teáskanál olívaolaj
- 1 l csirkeleves
- Só és bors a fűszerezéshez
- 1 csokor Petrezselyem
Eljárás
A "Gyors csirkeleves" recepthez először vágja a csirkemellet apró kockákra. Javaslom, hogy a csirkemellet vágáskor vegyük fel a hentesüzletből, hogy biztosan friss legyen.
Vágja fel a sárgarépát, a póréhagymát, a hagymát és a fokhagymát. Szeretem durvára vágni a zöldségeket, ez ad a levesnek textúrát és rusztikus jelleget.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük benne aranybarnára a csirkedarabokat. A csirke megpirítása extra mély ízt ad a levesnek.
Adjuk hozzá a zöldségeket, és süssük körülbelül 5 percig.
Ezután öntse hozzá a csirkealaplevet, forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze 15 percig. A csirkealaplé vásárolható készen vagy házilag főzött csirkealapléből.
Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, és keverjük jól össze. Ne adjuk hozzá túl korán a petrezselymet, különben elveszti friss ízét.
Tálaljuk a gyors csirkelevest azonnal, és élvezzük! A friss bagett kiváló kísérője.