Forrás: Freepik
Gyors és egyszerű fűszeres currys lazac szelet
A Curry lazac szelet ellenállhatatlan ízeivel és illatos aromájával biztosan elvarázsolja ízlelőbimbóit. Egzotikus indiai fűszerekben fürdő, zsenge lazacszeleteket tartalmaz, amelyeket egy gazdag, kiadós curryben tökéletesre főznek. Ez az étel tökéletes főétel egy vacsora partira vagy egy hangulatos családi vacsorára, párolt rizzsel vagy naan-nal párosítva.
Hozzávalók
- 4 lazacfilé
- 2 EL Currypor
- 1 teáskanál Kurkuma por
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 csészék Kókusztej
- 1 evőkanál Növényi olaj
- só és bors ízlés szerint
- Friss korianderlevél a díszítéshez
- Citromszeletek, a tálaláshoz
Eljárás
A lazacfiléket először sóval, borssal, a currypor felével és a kurkuma por felével fűszerezzük. Hagyja állni tíz percig, hogy pácolódjon. Közben egy serpenyőben közepes lángon hevítse fel a növényi olajat, adja hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, párolja, amíg megpuhul és áttetszővé válik. Adja hozzá a maradék curryt és a kurkuma port, keverje néhány másodpercig, amíg illatozni kezd. Öntsük hozzá a kókusztejet, keverjük jól össze, és forraljuk fel a keveréket. Ezután csökkentse a hőfokot, és hagyja pár percig főni.
Most tegye a pácolt lazacfilét a serpenyőbe, és hagyja párolódni a currymártásban körülbelül 10-15 percig, vagy amíg a lazac át nem sül. Ügyeljen arra, hogy a lazacot félidőben megfordítsa. Ha szükséges, fűszerezze további sóval és borssal.
Tálalja a currys lazacot forrón, friss korianderrel és egy csepp citromlével díszítve.