HIRDETŐ

Forrás: facebook

Gyors és egyszerű Rizskoch gyümölcsökkel

A rizskoch egy hagyományos magyar desszert, amely rizsből, tojásból és cukorból készül, és gyakran tálalják gyümölccsel vagy lekvárral. Főleg adventi és nagyböjti időszakban népszerű, de ideális minden alkalomra, ahol gyors és egyszerű süteményre van szükség. A rizskoch készítése rendkívül egyszerű, így ha még sosem készítettél süteményt, ez tökéletes választás lehet az első próbálkozásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 150 g Rizs Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • Vanília rúd vagy vanília aroma Hozzáadott
  • 5 tojás Hozzáadott
  • Csitromhéj Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g darált mák Hozzáadott
  • 100 g mazsola Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Először is főzzünk meg egy vaníliás, csipet sóval ízesített tejben 150 g rizst. A rizst a tejben főzzük puhára a sóval és a vaníliával.

2. Lépés

Amikor a rizs megfőtt, hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Ezalatt a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük habosra a cukorral, a fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá.

4. Lépés

Adjuk a habos tojássárgájához a kihűlt rizst, a reszelt citromhéjat, a vajat, a mákot és a mazsolát. Végül óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot.

5. Lépés

Egy sütőformát vajazzunk ki, öntsük bele a masszát és süssük 175 fokon kb. 30-40 percig, míg a teteje szép aranybarnára sül.

6. Lépés

Tálaljuk frissen, porcukorral meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új