HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és egyszerű zöld mangó chutney

Ez a zöld mangó chutney gyors, egyszerű és néhány hétig eltartható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 Zöld, éretlen mangó Hozzáadott
  • 1 csésze Cukor Hozzáadott
  • 14 csésze fehér ecet Hozzáadott
  • 1 Piros chili, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük a mangó megmosásával. Ne siessük el ezt a lépést. A gondos öblítés eltávolítja a héjon esetlegesen megmaradt természetes nedveket, amelyek kesernyés ízt kölcsönözhetnek a végterméknek.

2. Lépés

Hámozza meg és kockázza fel a mangót apró darabokra. Vágás közben tartsa a mangót oldalra, hogy ne érje a közepén lévő magot.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben keverje össze a felkockázott mangót, a cukrot, az ecetet, az apróra vágott chilit, a reszelt gyömbért, a kurkumát és a sót. Ne spóroljunk a gyömbérrel, kellemes meleg ízt kölcsönöz a chutney-nak.

4. Lépés

Ezt a keveréket közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Amint a cukor feloldódott, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni kb. 45-60 percig, amíg besűrűsödik.

5. Lépés

Időnként alaposan keverje meg a chutney-t. Ne hagyjuk, hogy a lábas aljára égjen, a hőfokot szükség szerint állítsuk be.

6. Lépés

Amint a chutney a kívánt állagúra sűrűsödik, kapcsolja le a hőfokot. Ne feledje, hogy a chutney tovább sűrűsödik, ahogy hűl.

7. Lépés

Hagyja kihűlni a chutney-t, mielőtt tiszta, sterilizált üvegekbe töltené. Az azonnali, forró tárolás elősegítheti a baktériumok elszaporodását.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek