Forrás: Freepik
Gyors és egyszerű zöld mangó chutney
Ez a zöld mangó chutney gyors, egyszerű és néhány hétig eltartható.
Hozzávalók
- 3 Zöld, éretlen mangó
- 1 csésze Cukor
- 1⁄4 csésze fehér ecet
- 1 Piros chili, apróra vágva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1⁄2 teáskanál Kurkuma
- Egy csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük a mangó megmosásával. Ne siessük el ezt a lépést. A gondos öblítés eltávolítja a héjon esetlegesen megmaradt természetes nedveket, amelyek kesernyés ízt kölcsönözhetnek a végterméknek.
Hámozza meg és kockázza fel a mangót apró darabokra. Vágás közben tartsa a mangót oldalra, hogy ne érje a közepén lévő magot.
Egy nagy serpenyőben keverje össze a felkockázott mangót, a cukrot, az ecetet, az apróra vágott chilit, a reszelt gyömbért, a kurkumát és a sót. Ne spóroljunk a gyömbérrel, kellemes meleg ízt kölcsönöz a chutney-nak.
Ezt a keveréket közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Amint a cukor feloldódott, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni kb. 45-60 percig, amíg besűrűsödik.
Időnként alaposan keverje meg a chutney-t. Ne hagyjuk, hogy a lábas aljára égjen, a hőfokot szükség szerint állítsuk be.
Amint a chutney a kívánt állagúra sűrűsödik, kapcsolja le a hőfokot. Ne feledje, hogy a chutney tovább sűrűsödik, ahogy hűl.
Hagyja kihűlni a chutney-t, mielőtt tiszta, sterilizált üvegekbe töltené. Az azonnali, forró tárolás elősegítheti a baktériumok elszaporodását.