HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gyors és egyszerű zöld mangó chutney

Ez a zöld mangó chutney gyors, egyszerű és néhány hétig eltartható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 Zöld, éretlen mangó Hozzáadott
  • 1 csésze Cukor Hozzáadott
  • 14 csésze fehér ecet Hozzáadott
  • 1 Piros chili, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér Hozzáadott
  • 12 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük a mangó megmosásával. Ne siessük el ezt a lépést. A gondos öblítés eltávolítja a héjon esetlegesen megmaradt természetes nedveket, amelyek kesernyés ízt kölcsönözhetnek a végterméknek.

2. Lépés

Hámozza meg és kockázza fel a mangót apró darabokra. Vágás közben tartsa a mangót oldalra, hogy ne érje a közepén lévő magot.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben keverje össze a felkockázott mangót, a cukrot, az ecetet, az apróra vágott chilit, a reszelt gyömbért, a kurkumát és a sót. Ne spóroljunk a gyömbérrel, kellemes meleg ízt kölcsönöz a chutney-nak.

4. Lépés

Ezt a keveréket közepes lángon addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. Amint a cukor feloldódott, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és hagyjuk főni kb. 45-60 percig, amíg besűrűsödik.

5. Lépés

Időnként alaposan keverje meg a chutney-t. Ne hagyjuk, hogy a lábas aljára égjen, a hőfokot szükség szerint állítsuk be.

6. Lépés

Amint a chutney a kívánt állagúra sűrűsödik, kapcsolja le a hőfokot. Ne feledje, hogy a chutney tovább sűrűsödik, ahogy hűl.

7. Lépés

Hagyja kihűlni a chutney-t, mielőtt tiszta, sterilizált üvegekbe töltené. Az azonnali, forró tárolás elősegítheti a baktériumok elszaporodását.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új