HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors és könnyű nedves áfonyás muffinok a semmiből

Ezek a laktató és nedves áfonyás muffinok a nap bármely szakában fantasztikus élvezetet nyújtanak. A friss áfonyával és édes, cukros fahéjas morzsával teli sütemények a puha és a ropogós textúrák tökéletes egyensúlyát kínálják. Könnyen elkészíthető, ezek a muffinok pompás reggelit vagy finom délutáni nassolnivalót jelentenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Összetevők:

  • 112 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 34 csésze fehér cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 0.3 csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 0.3 csésze tej Hozzáadott
  • 1 csésze friss áfonya Hozzáadott

A morzsás feltéthez:

  • 12 csésze fehér cukor Hozzáadott
  • 0.3 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 14 csésze Vaj, kockára vágva Hozzáadott
  • 112 kanalak őrölt fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 fokra. Zsírozza ki a muffinformákat, vagy bélelje ki muffinbetétekkel.

2. Lépés

Keverjen össze 1 1/2 csésze lisztet, 3/4 csésze cukrot, sót és sütőport. Tegyük a növényi olajat egy 1 csészényi mérőpohárba; adjuk hozzá a tojást és annyi tejet, hogy a pohár megteljen. Ezt keverje össze a lisztes keverékkel. Hajtogassa bele az áfonyát. Töltse meg a muffinformákat egészen a tetejéig, és szórja meg a morzsás keverékkel.

3. Lépés

A morzsás feltét elkészítéséhez: Keverjük össze 1/2 csésze cukrot, 1/3 csésze lisztet, 1/4 csésze vajat és 1 1/2 teáskanál fahéjat. Keverjük össze villával, és sütés előtt szórjuk a muffinokra.

4. Lépés

Süssük 20-25 percig az előmelegített sütőben, vagy amíg kész nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új