HIRDETŐ
Forrás: Canva
Gyors és szuper rántott karfiol
A rántott karfiol egy népszerű, könnyen elkészíthető és finom étel, amelyet sokan szeretnek. A karfiolt jellemzően zsemlemorzsába forgatják, majd olajban sütik, hogy ropogós külsőt kapjanak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 ks közepes méretű karfiol
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- bors
- a olaj sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
A karfiolt vágjuk kisebb rózsákra, és mossuk meg alaposan.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a tojást, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sót, és a borsot.
3. Lépés
Egy mély tányéron vagy tálban forgassuk bele a karfiol rózsákat a tojásos keverékbe.
4. Lépés
Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel olajat, és süssük meg a karfiolrózsákat, mindkét oldalukat aranybarnára.
5. Lépés
Amikor kész, szűrjük le a felesleges zsiradékot, és szolgáljuk fel melegen. Jó étvágyat!