Gyors és tartós grillpác
A grillpác egy egyszerű és gyorsan elkészíthető fűszerkeverék, amelyet sütéskor a húsra kenünk. Nagyszerű íz világot ad mindenféle húsételekhez, legyen az csirke, sertés vagy marhahús.
Hozzávalók
- 1⁄4 Csésze szójaszósz
- 1⁄4 Csésze méz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1⁄2 teáskanál őrölt koriander
- 1⁄2 teáskanál őrölt kömény
- 1⁄2 teáskanál őrölt paprika
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Keverje össze a szójaszószt, mézet, olívaolajat, citromlevet, finomra aprított fokhagymát, koriandert, köményt és paprikát egy közepes méretű tálban.
2 Adjunk hozzá sót és borsot ízlés szerint, majd keverjük alaposan össze.
Lefedve hagyjuk állni a pácot legalább 30 percig.
A húsokat alaposan mossuk le, majd szárazra töröljük.
Helyezzük a húsokat a pácba, és forgassuk meg, hogy azok mindenhol átitatódjanak a pác ízeivel.
Fedjük le a tálunkat, és tegyük a hűtőbe legalább két órára, vagy akár egy éjszakára is, hogy a húsok igazán jól átvegyék a pác ízeit.
A húsokat grillezés előtt szedjük ki a pácból, majd a grillen süssük addig, amíg szépen megpirulnak.
Tálaljuk a grillezett húsainkat friss zöldségekkel és salátával.