Forrás: Pixabay: Wow_Pho
Gyors friss ropogós vietnami káposztasaláta
Ez a vibráló és egészséges vietnami káposztasaláta minden falatban frissítő ízeket és ropogós ízeket kínál!
Hozzávalók
- 4 csészék Aprított vöröskáposzta
- 1 Nagy sárgarépa, felaprítva
- 1 Piros paprika, vékonyan felszeletelve
- 1 Kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve
- 1⁄2 csésze Apróra vágott friss koriander
- 0.3 csésze rizsecet
- 2 EL Szójaszósz (szükség esetén használjon gluténmenteset)
- 2 EL barna cukor
- 2 EL Friss lime juice
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 kanalak szezámolaj
- 3 EL Mogyoróolaj
- só ízlés szerint
- 1⁄2 csésze Apróra vágott pirított földimogyoró a díszítéshez
- 1 Jalapeno paprika, vékonyan felszeletelve (nem kötelező)
Eljárás
Kezdje az összes zöldség előkészítésével - aprítsa fel a káposztát, a sárgarépát, és vékonyan szeletelje fel a paprikát és a hagymát. Tapasztalatom szerint egy éles szakácskés használata biztosítja a zöldségek tökéletes szeletelését, ami fokozza a saláta textúrájának összetételét.
Keverje össze az előkészített zöldségeket egy nagy salátástálban az apróra vágott friss korianderrel.
Egy másik tálban készítse el az öntetet a rizsecet, a szójaszósz, a barna cukor, a lime-lé és a darált fokhagyma összekeverésével.
Lassan keverje bele a szezám- és mogyoróolajat, hogy emulzió jöjjön létre, ami kulcsfontosságú az ízgazdag öntethez.
Öntse ezt az öntetet a salátakeverékre. Forgassa össze a hozzávalókat, hogy jól összeérjenek. Ez a lépés fontos ahhoz, hogy a saláta egyenletesen keveredjen, és minden falat tele legyen ízzel.
Ízlés szerint sózzuk. Ne feledje, hogy később mindig könnyebb több sót hozzáadni, ezért kezdje kisebb mennyiséggel, és szükség szerint igazítsa ki.
Díszítsük apróra vágott pörkölt földimogyoróval, ami még ropogósabbá és gazdagabbá teszi.
Ha egy kis csípősséget szeretne a fanyar összetevők mellé, próbálja meg vékonyra szeletelt jalapeno paprikát hozzáadni.