HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Gyors házi cipó

Bevallom, magam is sokáig féltem a saját kezűleg elkészített kenyértől, azonban amióta az első házi cipót elkészítettem, rájöttem, hogy milyen egyszerű és kielégítő eredményeket lehet elérni. Hiszen nincs is annál jobb, mint amikor a frissen sült, ropogós cipó illata betölti a konyhát. És ami a legfontosabb: nincs benne semmi mesterséges adalékanyag.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g búzafinomliszt Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 7 g száraz élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 tojásfehérje a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a száraz élesztőt is.

2. Lépés

Közepébe öntsük bele a langyos vizet. Ez nagyon fontos, hogy ne legyen se túl meleg, se hideg, mert ez befolyásolhatja az élesztő munkáját.

3. Lépés

Gyúrjuk össze az egészet, először kanállal, majd kézzel is. A tényleges gyúrás ideje nem több 15 percnél.

4. Lépés

Adjunk hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, majd alaposan dolgozzuk el benne. Az olaj segít, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához.

5. Lépés

Fedjük le a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk a tésztát meleg, huzatmentes helyen kelni kb. 2 órán át.

6. Lépés

Miután megkelt, gyúrjuk át újra a tésztát, majd formázzuk két cipóvá. Ügyeljünk rá, hogy a felülete sima legyen.

7. Lépés

Ismét hagyjuk pihenni 20-30 percig, majd kenjük le tojásfehérjével.

8. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük kb. 30-35 percig.

9. Lépés

Ha szép aranybarna és ropogós lett a héja, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek