HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Gyors házi cipó

Bevallom, magam is sokáig féltem a saját kezűleg elkészített kenyértől, azonban amióta az első házi cipót elkészítettem, rájöttem, hogy milyen egyszerű és kielégítő eredményeket lehet elérni. Hiszen nincs is annál jobb, mint amikor a frissen sült, ropogós cipó illata betölti a konyhát. És ami a legfontosabb: nincs benne semmi mesterséges adalékanyag.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g búzafinomliszt Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 7 g száraz élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 tojásfehérje a kenéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a száraz élesztőt is.

2. Lépés

Közepébe öntsük bele a langyos vizet. Ez nagyon fontos, hogy ne legyen se túl meleg, se hideg, mert ez befolyásolhatja az élesztő munkáját.

3. Lépés

Gyúrjuk össze az egészet, először kanállal, majd kézzel is. A tényleges gyúrás ideje nem több 15 percnél.

4. Lépés

Adjunk hozzá egy evőkanál olajat a tésztához, majd alaposan dolgozzuk el benne. Az olaj segít, hogy a tészta ne ragadjon az edény falához.

5. Lépés

Fedjük le a tálat egy konyharuhával, és hagyjuk a tésztát meleg, huzatmentes helyen kelni kb. 2 órán át.

6. Lépés

Miután megkelt, gyúrjuk át újra a tésztát, majd formázzuk két cipóvá. Ügyeljünk rá, hogy a felülete sima legyen.

7. Lépés

Ismét hagyjuk pihenni 20-30 percig, majd kenjük le tojásfehérjével.

8. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) süssük kb. 30-35 percig.

9. Lépés

Ha szép aranybarna és ropogós lett a héja, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új