HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors húsgombócleves

Könnyed leves és mégis eltelít a húsgombócoknak köszönhetően. Ráadásul csupán 45 percet kell szánni az elkészítésére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

HÚSGOMBÓC

  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott

Leveshez

  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 l alaplé Hozzáadott
  • 3 ks burgonya Hozzáadott
  • 1 ks babérlevél Hozzáadott
  • 2 Maroknyi Petrezselyem Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A darált húst összekeverjük a felkockázott hagymával, sózzuk és borsozzuk, majd golyókat formálunk.

2. Lépés

Egy fazékban felhívítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután a felszeletelt sárgarépát adjuk hozzá és felöntjük az alaplével.

3. Lépés

Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a gombócokat és kb. 10 percig főzzük.

4. Lépés

Ezután a felkockázott burgonyát és a babérlevelet is berakjuk. További 25 percig főzzük, majd megszórjük petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új