HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Gyors húsgombócleves
Könnyed leves és mégis eltelít a húsgombócoknak köszönhetően. Ráadásul csupán 45 percet kell szánni az elkészítésére.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
HÚSGOMBÓC
- 500 g darált marhahús
- 1 ks vöröshagyma
- só és bors
Leveshez
- 2 evőkanál olaj
- 1 ks vöröshagyma
- 1 ks sárgarépa
- 1 l alaplé
- 3 ks burgonya
- 1 ks babérlevél
- 2 Maroknyi Petrezselyem
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A darált húst összekeverjük a felkockázott hagymával, sózzuk és borsozzuk, majd golyókat formálunk.
2. Lépés
Egy fazékban felhívítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután a felszeletelt sárgarépát adjuk hozzá és felöntjük az alaplével.
3. Lépés
Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a gombócokat és kb. 10 percig főzzük.
4. Lépés
Ezután a felkockázott burgonyát és a babérlevelet is berakjuk. További 25 percig főzzük, majd megszórjük petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint