HIRDETŐ
Gyors vörös lencse leves
Sűrű és gyors leves.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 200 g vörös lencse
- 1 The Onion
- 4 fokhagymagerezd
- 1 nagyobb répa
- 220 g Reszelt krumpli
- 1300 ml víz
- 15 g zabpehely
- 1 EK olaj
- édes paprika
- 4 színű őrölt fűszer
- Kakukkfű
- őrölt kurkuma
- chilipor
- só
- zúzott kömény
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Reszeljük le a krumplit és a répát. Egy forró olajjal borított lábasban pirítsuk az apróra vágott hagymát.
2. Lépés
Ezután adjunk hozzá aprított fokhagymát, reszelt répát és krumplit, majd rövid ideig pirítsuk.
3. Lépés
Adjuk hozzá az öblített lencsét, minden fűszert és öntsük fel vízzel. Fedjük le a fazekat, főzzük körülbelül 15 percig, ha a lencse megfőtt, keverjük össze a levest egy kézi mixerrel.
4. Lépés
A leveshez hozzáadjuk a pelyheket, hagyjuk felforrni, levesszük a tűzről és tálalhatjuk. Jó étvágyat.