Forrás: niolox from Getty Images
Gyros saláta
A gyros saláta nagy sláger nálunk. Rendszeresen elkészítem az egész családnak, különösen hétvégén.
Hozzávalók
- 500 g csirke
- 1 fej saláta
- 2 darab Nagy paradicsomok
- 1 darab Paprika
- 1 darab The Onion
- Kukorica
- Gyros paprika
- olívaolaj
- Szójaszósz
- görög joghurt
- 1 darab friss fokhagyma
- citromlé
- Petrezselyem
- só
- Fekete bors
Eljárás
A csirkét vágja vékony csíkokra, és szórja meg a gyros fűszerrel. Javaslom, hogy a húst legalább egy órán át pácoljuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a húst. Süssük aranyszínűre.
A zöldségeket - salátát, paradicsomot, uborkát és hagymát - megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Egy tálban keverje össze a görög joghurtot, a frissen préselt fokhagymát, a citromlevet, és ízlés szerint sózza és borsozza. Ez a házi öntet egyszerűen csodálatos - könnyű, mégis nagyon finom.
Keverjük össze a húst a zöldségekkel, adjuk hozzá az öntetet, és keverjük jól össze az egészet.
Végül ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk a salátát, és kenyérrel vagy önmagában tálaljuk.