HIRDETŐ

Forrás: niolox from Getty Images

Gyros saláta

A gyros saláta nagy sláger nálunk. Rendszeresen elkészítem az egész családnak, különösen hétvégén.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirke Hozzáadott
  • 1 fej saláta Hozzáadott
  • 2 darab Nagy paradicsomok Hozzáadott
  • 1 darab Paprika Hozzáadott
  • 1 darab The Onion Hozzáadott
  • Kukorica Hozzáadott
  • Gyros paprika Hozzáadott
  • olívaolaj Hozzáadott
  • Szójaszósz Hozzáadott
  • görög joghurt Hozzáadott
  • 1 darab friss fokhagyma Hozzáadott
  • citromlé Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A csirkét vágja vékony csíkokra, és szórja meg a gyros fűszerrel. Javaslom, hogy a húst legalább egy órán át pácoljuk a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a húst. Süssük aranyszínűre.

3. Lépés

A zöldségeket - salátát, paradicsomot, uborkát és hagymát - megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk.

4. Lépés

Egy tálban keverje össze a görög joghurtot, a frissen préselt fokhagymát, a citromlevet, és ízlés szerint sózza és borsozza. Ez a házi öntet egyszerűen csodálatos - könnyű, mégis nagyon finom.

5. Lépés

Keverjük össze a húst a zöldségekkel, adjuk hozzá az öntetet, és keverjük jól össze az egészet.

6. Lépés

Végül ízlés szerint sóval és borssal megszórjuk a salátát, és kenyérrel vagy önmagában tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új