Gyros saláta
Kiváló kis saláta
Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- 2 TK Gyros fűszer maspoma szlovákia
- egy kicsit olaj
- 1 jégsaláta
- 7 savanyú uborka
- 1 kukoricakonzerv
- Egy kis ketchup
- 1 apró hagyma
- 2 paradicsom
- 1 majonéz
- 1 fehér görög joghurt
- só és bors
- 1 zúzott fokhagyma gerezd
Eljárás
A húst kockára vágjuk, hozzáadjuk a gyros fűszert, sót, egy kis olajat és összekeverjük. Én hagytam állni a hűtőben egész éjszaka.
Magas lángon sült húst hagyjuk kihűlni.
Készítsünk öntetet - majonézt, joghurtot, összezuzott fokhagymát, sót és borsot keverénk össze.
A legjobb hatást a saláta üvegtálban éri el. Az aljára tesszük a hús 3/4-ét, levével együtt. Erre jön az apróra vágott hagyma, a hagymára pedig az apróra vágott savanyú uborka.
A csemegeuborkára öntjük a leszűrt édes kukoricát, megkenjük 1/2 adag öntettel, majd erre szeleteljük a paradicsomot.
Csak egy kicsit cikk-cakkban permetezzük le ketchuppal, majd erre vékony csíkokra vágjuk a jégsalátát.
A tetejére tesszük a maradék dresszinget, végül pedig az 1/3 hús.