Forrás: Pixabay: silviarita
Gyümölcssaláta
A gyümölcssaláta az én kedvenc ételem, mert nem csak egészséges, de nagyon könnyű elkészíteni és gyorsan összeállítható. Rengetegszer készítettem már, így bőven vannak gyakorlati tanácsaim, amiket megoszthatok veletek.
Hozzávalók
- 3 banán
- 3 alma
- 2 narancs
- 1 csészényi Eper
- 1 Csésze szőlő
- 2 evőkanál méz
Eljárás
Először mosd meg alaposan az összes gyümölcsöt. Ez különösen fontos, ha nem bio termékeket használsz.
Hámozd meg a banánokat és az almákat, majd vágd őket kis darabokra. Próbálj meg egyenletes darabokat vágni, hogy minden gyümölcs azonos méretű legyen, ezáltal még finomabb lesz a saláta.
A narancs esetében először hámozd meg, majd vágd fel gerezdekre. Ezt követően távolítsd el a felesleges hártyákat és magokat.
Az epret és a szőlőt is vágd kisebb darabokra. Ha nagyon édes ízt szeretnél, akkor a szőlőt ne hagy ki, hiszen ez adja meg a salátának a természetes édes ízét.
Ha minden gyümölcsöt felvágtál, keverd őket össze egy nagy tálban.
Az utolsó lépésben önts hozzá 2 evőkanál mézet, hogy még édesebb legyen. Én mindig mézzel ízesítem, hiszen ez az egészséges alternatívája a cukornak.
Jól keverd össze a salátát, hogy a méz mindenhol eloszlódjon.