HIRDETŐ

Forrás: canva

Habcsók

A habcsók elkészítése nem egyszerű feladat, de ha betartjuk az alapszabályokat, akkor garantáltan sikerül. Legfontosabb, hogy a tojásfehérje legyen hűvös az elején, a cukor pedig forró legyen, így lesz szép fényes a hab.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tojásfehérjék különválasztásával. Ehhez használjunk friss tojásokat, mert a friss tojás könnyebben válik szét. Különösen fontos, hogy a tojássárgája ne kerüljön bele a fehérjébe, mert az megnehezíti a hab felverését.

2. Lépés

Az előkészített tojásfehérjét kezdjük el felverni egy csipet só hozzáadásával. Amikor a fehérje már kezd habosodni, apránként kezdjük el hozzáadni a cukrot és a vaníliás cukrot. Fontos, hogy ne adjuk hozzá az egész cukrot egyszerre, hanem fokozatosan, mert így lesz igazán szép a hab. A habverést addig folytatjuk, míg fényes és kemény hab nem lesz belőle.

3. Lépés

A habból kanállal vagy habzsák segítségével rakjunk adagokat sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük be a sütőbe, és süssük 120°C-on 1,5-2 órán át. Amikor kész, hagyjuk bent a sütőben még 30 percig, hogy szépen kiszáradjon, de közben már ne kapjon hőt.

4. Lépés

A habcsókot hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt tálalnánk. Akkor a legfinomabb, ha kívül ropogós, belül pedig omlós.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új