HIRDETŐ

Forrás: canva

Habcsók

A habcsók elkészítése nem egyszerű feladat, de ha betartjuk az alapszabályokat, akkor garantáltan sikerül. Legfontosabb, hogy a tojásfehérje legyen hűvös az elején, a cukor pedig forró legyen, így lesz szép fényes a hab.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tojásfehérjék különválasztásával. Ehhez használjunk friss tojásokat, mert a friss tojás könnyebben válik szét. Különösen fontos, hogy a tojássárgája ne kerüljön bele a fehérjébe, mert az megnehezíti a hab felverését.

2. Lépés

Az előkészített tojásfehérjét kezdjük el felverni egy csipet só hozzáadásával. Amikor a fehérje már kezd habosodni, apránként kezdjük el hozzáadni a cukrot és a vaníliás cukrot. Fontos, hogy ne adjuk hozzá az egész cukrot egyszerre, hanem fokozatosan, mert így lesz igazán szép a hab. A habverést addig folytatjuk, míg fényes és kemény hab nem lesz belőle.

3. Lépés

A habból kanállal vagy habzsák segítségével rakjunk adagokat sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük be a sütőbe, és süssük 120°C-on 1,5-2 órán át. Amikor kész, hagyjuk bent a sütőben még 30 percig, hogy szépen kiszáradjon, de közben már ne kapjon hőt.

4. Lépés

A habcsókot hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt tálalnánk. Akkor a legfinomabb, ha kívül ropogós, belül pedig omlós.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek