Forrás: canva
Habcsók
A habcsók elkészítése nem egyszerű feladat, de ha betartjuk az alapszabályokat, akkor garantáltan sikerül. Legfontosabb, hogy a tojásfehérje legyen hűvös az elején, a cukor pedig forró legyen, így lesz szép fényes a hab.
Hozzávalók
- 4 tojásfehérje
- 250 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Eljárás
Kezdjük a tojásfehérjék különválasztásával. Ehhez használjunk friss tojásokat, mert a friss tojás könnyebben válik szét. Különösen fontos, hogy a tojássárgája ne kerüljön bele a fehérjébe, mert az megnehezíti a hab felverését.
Az előkészített tojásfehérjét kezdjük el felverni egy csipet só hozzáadásával. Amikor a fehérje már kezd habosodni, apránként kezdjük el hozzáadni a cukrot és a vaníliás cukrot. Fontos, hogy ne adjuk hozzá az egész cukrot egyszerre, hanem fokozatosan, mert így lesz igazán szép a hab. A habverést addig folytatjuk, míg fényes és kemény hab nem lesz belőle.
A habból kanállal vagy habzsák segítségével rakjunk adagokat sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük be a sütőbe, és süssük 120°C-on 1,5-2 órán át. Amikor kész, hagyjuk bent a sütőben még 30 percig, hogy szépen kiszáradjon, de közben már ne kapjon hőt.
A habcsókot hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt tálalnánk. Akkor a legfinomabb, ha kívül ropogós, belül pedig omlós.