HIRDETŐ
Habos meggyes pohárkrém
A Habos meggyes egy könnyű és frissítő desszert, amely friss meggyből és habos krémből készül. Ideális nyári desszert, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 100 g friss meggy
- 4 evőkanál cukor
- 250 ml habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- friss mentalevelek a díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A meggyet mossuk meg alaposan, távolítsuk el a csumát és a magokat.
2. Lépés
Egy tálban keverjük össze a meggyet a cukorral. Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a cukor feloldódjon és a meggy levet engedjen.
3. Lépés
Verjük fel a habtejszínt a porukorral és a vanília kivonattal, amíg habos és kemény lesz.
4. Lépés
Öntsük a meggyet poharakba, majd tetejére kanalazzuk rá a habos teszínt.
5. Lépés
Díszítsük mentalevelekkel.
6. Lépés
Tálaljuk azzal és élvezzük a frissítő desszertet.