HIRDETŐ

Habos meggyes pohárkrém

A Habos meggyes egy könnyű és frissítő desszert, amely friss meggyből és habos krémből készül. Ideális nyári desszert, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g friss meggy Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • friss mentalevelek a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A meggyet mossuk meg alaposan, távolítsuk el a csumát és a magokat.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a meggyet a cukorral. Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a cukor feloldódjon és a meggy levet engedjen.

3. Lépés

Verjük fel a habtejszínt a porukorral és a vanília kivonattal, amíg habos és kemény lesz.

4. Lépés

Öntsük a meggyet poharakba, majd tetejére kanalazzuk rá a habos teszínt.

5. Lépés

Díszítsük mentalevelekkel.

6. Lépés

Tálaljuk azzal és élvezzük a frissítő desszertet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új