HIRDETŐ

Habos meggyes pohárkrém

A Habos meggyes egy könnyű és frissítő desszert, amely friss meggyből és habos krémből készül. Ideális nyári desszert, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 g friss meggy Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 250 ml habtejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • friss mentalevelek a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A meggyet mossuk meg alaposan, távolítsuk el a csumát és a magokat.

2. Lépés

Egy tálban keverjük össze a meggyet a cukorral. Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy a cukor feloldódjon és a meggy levet engedjen.

3. Lépés

Verjük fel a habtejszínt a porukorral és a vanília kivonattal, amíg habos és kemény lesz.

4. Lépés

Öntsük a meggyet poharakba, majd tetejére kanalazzuk rá a habos teszínt.

5. Lépés

Díszítsük mentalevelekkel.

6. Lépés

Tálaljuk azzal és élvezzük a frissítő desszertet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek