HIRDETŐ
Forrás: allFOOD from Getty Images
Hagymakrémleves
Egy klasszikus hagymakrémleves, amely garantáltan felmelegíti a hideg napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 6 db Nagy hagymák
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 l Húsleves
- 100 ml Főzőtejszín
- 2 EK Vaj
- Só, őrölt fekete bors a fűszerezéshez
- Pirított kenyér a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozza meg a hagymát és a fokhagymát, és vágja vékony szeletekre. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. A hagyma karamellizálása elengedhetetlen lépés ennek a levesnek az elkészítéséhez.
2. Lépés
Miután karamellizálódott, öntse hozzá a húslevest, és hagyja lassan főni alacsony lángon körülbelül 30 percig.
3. Lépés
Ezután turmixolja simára a levest (ha szereti a hagyma darabkáit a levesben, ezt a lépést kihagyhatja).
4. Lépés
Ne felejtsük el hozzáadni a tejszínt, és keverjük össze újra.
5. Lépés
Végül a hagymalevest sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük, és pirított kenyérrel tálaljuk.