:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CD9clPTy9-IUqc7iBGVI/ace868878ac20aabb8175839718711.png)
Forrás: canva
Hagymatea
Hónapok óta készítek és fogyasztok hagymateát, bízom benne hogy ez a recept segítséget nyújt azoknak, akik igyekeznek figyelemmel lenni az egészségükre.
Hozzávalók
- 1 nagy vöröshagyma
- fél liter víz
- Méz ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
Eljárás
Vágjuk félbe egy nagy vöröshagymát. Ez a lépés azért nagyon fontos, mert a hagyma közepében található az a hagymalé, ami leginkább elősegíti az egészségmegőrzést és a fogyást.
Tegyük a hagymát egy edénybe, és öntsünk rá fél liter vizet. Ajánlott fedő alatt, közepes lángon főzni, amíg a hagyma meg nem puhul. Ez nagyjából 10-15 percig tart.
Ezután vegyük le a tűzhelyről az edényt, és hagyjuk a teát kihűlni. Ekkor már meg is kezdődött a hagyma jótékony hatóanyagainak kioldódása, ami fontos a diétánknak és az egészségünknek.
Szűrjük le a teát egy másik edénybe, vagy közvetlenül a csészékbe. Ezzel a lépéssel minden olyan elemet eltávolítunk, ami nem kell a teánknak.
Ezt követően ízlés szerint adjunk hozzá mézet és citromlevet. A méz remekül ellensúlyozza a hagyma élességét, míg a citromlé egy savanykás, frissítő ízt ad a teának.