HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Hagyományos dödölle recept

A dödölle köretként vagy főételként is fogyasztható, tejföllel vagy mártással. Ez a laktató és ízletes krumplicsemege tökéletes fogás lehet egy hideg téli napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 30 dkg krumpli Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • 10 dkg hagyma Hozzáadott
  • zsír vagy olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A dödölle elkészítéséhez először a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük.

2. Lépés

Leöntjük a főzővíz nagyját, csak egy kevés vizet hagyunk rajta. Visszahelyezzük a burgonyát a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.

3. Lépés

Keverjük össze és pépesítsük, amíg sima tésztát nem kapunk. Ha kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázunk a tésztából, és olajban vagy zsírban mindkét oldalát ropogósra sütjük.

4. Lépés

Az apróra vágott hagymát sütés közben is hozzáadhatjuk, vagy ehelyett vékonyra szeletelhetjük és kukoricalisztbe forgatva bő olajban külön is kisüthetjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek