Forrás: Vecteezy
Hagyományos dödölle recept
A dödölle köretként vagy főételként is fogyasztható, tejföllel vagy mártással. Ez a laktató és ízletes krumplicsemege tökéletes fogás lehet egy hideg téli napra.
Hozzávalók
- 30 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hagyma
- zsír vagy olaj
- só
- tejföl
Eljárás
A dödölle elkészítéséhez először a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük.
Leöntjük a főzővíz nagyját, csak egy kevés vizet hagyunk rajta. Visszahelyezzük a burgonyát a tűzhelyre, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet.
Keverjük össze és pépesítsük, amíg sima tésztát nem kapunk. Ha kihűlt, kanál segítségével kis gombócokat formázunk a tésztából, és olajban vagy zsírban mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Az apróra vágott hagymát sütés közben is hozzáadhatjuk, vagy ehelyett vékonyra szeletelhetjük és kukoricalisztbe forgatva bő olajban külön is kisüthetjük.