HIRDETŐ

Forrás: Pexels

Hagyományos gyümölcstorta

Egy finom gyümölcstorta minden alkalomra tökéletes. Ez a recept könnyen követhető, és évszaktól függően többféle gyümölccsel is elkészíthető. Vágjunk is bele!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 6 ek finomliszt Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 6 ek cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál víz Hozzáadott
  • 1 dl napraforgó olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott

Krém:

  • 2 ek finomliszt Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 1 ek margarin Hozzáadott

Díszítés:

  • 30 dkg friss gyümölcs Hozzáadott
  • 1 cs tortazselé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A piskótalaphoz keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban. Adjuk hozzá az egész tojást, az étolajat és a vizet, és keverjük jól össze.

2. Lépés

A masszát egy gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, hagyjuk a piskótát néhány percig a formában hűlni, mielőtt kivesszük.

3. Lépés

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a pudingos tölteléket. Egy kis lábasban keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Lassan hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a puding besűrűsödik. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és simára keverjük. A pudingot egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán.

4. Lépés

Díszítsük a tortát a friss gyümölccsel. Készítsük el a tortazselét a csomagoláson található utasítások szerint, és csorgassuk a tortára. Tálalás előtt a tortát 1-2 órát hűtőben hűlni hagyjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új