Forrás: Pexels
Hagyományos gyümölcstorta
Egy finom gyümölcstorta minden alkalomra tökéletes. Ez a recept könnyen követhető, és évszaktól függően többféle gyümölccsel is elkészíthető. Vágjunk is bele!
Hozzávalók
Tészta:
- 6 ek finomliszt
- 4 ks tojás
- 6 ek cukor
- 2 evőkanál víz
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 Csomag szódabikarbóna
Krém:
- 2 ek finomliszt
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ks tojássárgája
- 21⁄2 dl tej
- 1 ek margarin
Díszítés:
- 30 dkg friss gyümölcs
- 1 cs tortazselé
Eljárás
A piskótalaphoz keverjük össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálban. Adjuk hozzá az egész tojást, az étolajat és a vizet, és keverjük jól össze.
A masszát egy gyümölcstorta formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, hagyjuk a piskótát néhány percig a formában hűlni, mielőtt kivesszük.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a pudingos tölteléket. Egy kis lábasban keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet. Lassan hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a puding besűrűsödik. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint és simára keverjük. A pudingot egyenletesen elkenjük a kihűlt piskótán.
Díszítsük a tortát a friss gyümölccsel. Készítsük el a tortazselét a csomagoláson található utasítások szerint, és csorgassuk a tortára. Tálalás előtt a tortát 1-2 órát hűtőben hűlni hagyjuk.