Forrás: Pixabay
Hagyományos klasszikus ausztrál marhahúsos pite
Az Aussie Meat Pie egy klasszikus ausztrál étel, amely jól ismert finom, gazdag és pikáns ízeiről. Ezt a meleg és vigasztaló pitét Ausztráliában gyakran fogyasztják útközben, és tökéletes egy kiadós ebédhez, vacsorához vagy egy focimeccsre való uzsonnához. Ebből a receptből 6 egyedi pitét készíthet, amelyek mindegyike darált marhahús, hagyma és ízletes mártás ízletes keverékével van töltve.
Hozzávalók
- 500 gms Darált marhahús
- 1 Nagy hagyma, apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 csésze Marhahúsleves
- 1 evőkanál Paradicsompüré
- 1 evőkanál Worcestershire szósz
- 2 EL Teljes kiőrlésű liszt
- 4 lapok Leveles tészta, felolvasztva
- 1 Felvert tojás a tojásmosáshoz
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Melegítsük fel az étolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a darált marhahúst, a hagymát és a fokhagymát. Addig főzzük, amíg a hús jól megpirul és a hagyma megpuhul.
Keverje bele a paradicsompürét, a Worcestershire-szószt és a lisztet. Főzzük tovább még 2 percig.
Öntse hozzá a marhahúslevest, majd csökkentse a hőfokot alacsonyra. Pároljuk körülbelül 20-30 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
Melegítse elő a sütőt 200°C-ra (390°F). Közben minden tésztalapot 6 négyzetre vágunk.
Enyhén kenje ki az egyes piteformákat. Bélelje ki a formákat egy-egy tésztanégyzettel, és ossza el a húskeveréket egyenletesen a tésztával bélelt formák között.
Helyezzünk egy másik tészta négyzetet mindegyik pite tetejére. Nyomjuk össze a széleket, hogy lezárjuk, majd vágjuk le a felesleges tésztát.
A pite tetejét kenje meg a felvert tojással, hogy aranyszínű legyen.
Süssük körülbelül 25-30 percig, vagy amíg a tészta felpuffad és aranyszínű lesz.
Tálalás előtt hagyja kissé kihűlni, és élvezze a házi Aussie Meat Pie-t!