HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos klasszikus végső tojás és szalonnás pite

Semmi sem olyan megnyugtató, mint egy házi készítésű, hagyományos tojásos és szalonnás pite. Én személy szerint már többször elkészítettem ezt a receptet, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. A ropogós szalonnával és a krémes tojással az aranyszínű, pelyhes kéregbe ágyazva ez a végső kényelmi étel. Ez az a recept, amelyhez mindig fordulok laktató, kiadós reggelikhez, főétkezésekhez és bármilyen családi összejövetelhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 lb szalonna Hozzáadott
  • 6 Nagy tojások Hozzáadott
  • 12 csésze Tejszín Hozzáadott
  • 1 csésze reszelt Cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 Batch Házi vagy bolti pitetészta Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Tojás a tojásmosáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Higgye el, a sütő előmelegítése elengedhetetlen az egyenletes sütéshez és a tökéletes aranyszínűség biztosításához.

2. Lépés

A szalonnát egy serpenyőben kissé ropogósra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a szalonna a sütőben tovább sül.

3. Lépés

Tekerje ki a pitekérget, és helyezze egy 9 hüvelykes piteformába. Ügyeljen arra, hogy a széleket jól benyomja, és vágja le a szélén túlnyúló felesleget.

4. Lépés

Egy nagy tálban törjük fel a tojásokat. Keverje bele a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, a sót és a borsot, és keverje össze az egészet, amíg szépen összeáll. Ne spóroljon a habveréssel; minél többet habver, annál habosabb lesz a pite.

5. Lépés

A kissé kihűlt szalonna felét szórja a pitetorta aljára. Ez szép alapot biztosít a tojásos keveréknek, és biztosítja, hogy minden falatba bacon kerüljön.

6. Lépés

Öntse a tojásos keveréket a szalonnára, majd rétegezze rá a maradék szalonnát. Így a szalonna egyenletesen rétegezve lesz a pitében, ami elosztja az ízeket, és kellemesen ropogós lesz.

7. Lépés

Verje fel a maradék tojást, és a fényes befejezés érdekében kenje meg vele a torta tetejét. A tojásfesték gyönyörű aranybarna színt kölcsönöz a pitének, amely lenyűgözi majd a vendégeket.

8. Lépés

Süssük 50-60 percig, vagy amíg a pite megdermed, és a héja aranyszínű lesz. Hogy megakadályozza, hogy a pitehéj szélei megégjenek, alufóliával letakarhatja őket.

9. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a pitét 10-15 percig pihenni. Ez a lépés azért fontos, hogy a töltelék megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek