Forrás: Pixabay
Hagyományos klasszikus végső tojás és szalonnás pite
Semmi sem olyan megnyugtató, mint egy házi készítésű, hagyományos tojásos és szalonnás pite. Én személy szerint már többször elkészítettem ezt a receptet, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. A ropogós szalonnával és a krémes tojással az aranyszínű, pelyhes kéregbe ágyazva ez a végső kényelmi étel. Ez az a recept, amelyhez mindig fordulok laktató, kiadós reggelikhez, főétkezésekhez és bármilyen családi összejövetelhez.
Hozzávalók
- 1 lb szalonna
- 6 Nagy tojások
- 1⁄2 csésze Tejszín
- 1 csésze reszelt Cheddar sajt
- 1 Batch Házi vagy bolti pitetészta
- só és fekete bors ízlés szerint
- 1 Tojás a tojásmosáshoz
Eljárás
Először is melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Higgye el, a sütő előmelegítése elengedhetetlen az egyenletes sütéshez és a tökéletes aranyszínűség biztosításához.
A szalonnát egy serpenyőben kissé ropogósra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a szalonna a sütőben tovább sül.
Tekerje ki a pitekérget, és helyezze egy 9 hüvelykes piteformába. Ügyeljen arra, hogy a széleket jól benyomja, és vágja le a szélén túlnyúló felesleget.
Egy nagy tálban törjük fel a tojásokat. Keverje bele a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, a sót és a borsot, és keverje össze az egészet, amíg szépen összeáll. Ne spóroljon a habveréssel; minél többet habver, annál habosabb lesz a pite.
A kissé kihűlt szalonna felét szórja a pitetorta aljára. Ez szép alapot biztosít a tojásos keveréknek, és biztosítja, hogy minden falatba bacon kerüljön.
Öntse a tojásos keveréket a szalonnára, majd rétegezze rá a maradék szalonnát. Így a szalonna egyenletesen rétegezve lesz a pitében, ami elosztja az ízeket, és kellemesen ropogós lesz.
Verje fel a maradék tojást, és a fényes befejezés érdekében kenje meg vele a torta tetejét. A tojásfesték gyönyörű aranybarna színt kölcsönöz a pitének, amely lenyűgözi majd a vendégeket.
Süssük 50-60 percig, vagy amíg a pite megdermed, és a héja aranyszínű lesz. Hogy megakadályozza, hogy a pitehéj szélei megégjenek, alufóliával letakarhatja őket.
Tálalás előtt hagyjuk a pitét 10-15 percig pihenni. Ez a lépés azért fontos, hogy a töltelék megdermedjen, és az ízek összeérjenek.