HIRDETŐ

Hagyományos olasz lepénypizza, avagy Piadina

A piadina némileg egy pizzához hasonlít, de ez üveglapot formáló, hagyományos olasz lepénytészta, amelyet a tégla alakú piadina-vasakban készítenek el. A tésztát leggyakrabban sonkával, sajttal és zöldségekkel töltenek meg, de a tölteléknek csak a fantázia szab határt. Próbálja ki ezt a könnyű és finom olasz receptet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 150 g sonka Hozzáadott
  • 150 g mozzarella vagy más, olvadékony sajt Hozzáadott
  • Zöldségek (saláta, paradicsom uborka stb.) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsen tésztát a liszttel, a sóval, az olívaolajjal és a vízzel. Gyúrja át jól a tésztát, amíg rugalmas nem lesz.

2. Lépés

Ossza a tésztát 4 egyforma részre, majd nyújtsa ki őket kör alakban.

3. Lépés

Melegítse elő a piadina vasat közepes hőfokon. Amikor már kellően meleg, helyezze rá az egyik tésztakört, és süssön mindkét oldalán kb. 2-3 percig, míg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Vegye le az elkészült piadinát a vasról, majd töltsön bele sonkát, mozzarellát és a kedvenc zöldségeit.

5. Lépés

Hajtsa félbe a piadinát, majd sütőpapírban vagy alufóliában azonnal tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek