HIRDETŐ

Hagyományos olasz lepénypizza, avagy Piadina

A piadina némileg egy pizzához hasonlít, de ez üveglapot formáló, hagyományos olasz lepénytészta, amelyet a tégla alakú piadina-vasakban készítenek el. A tésztát leggyakrabban sonkával, sajttal és zöldségekkel töltenek meg, de a tölteléknek csak a fantázia szab határt. Próbálja ki ezt a könnyű és finom olasz receptet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 150 g sonka Hozzáadott
  • 150 g mozzarella vagy más, olvadékony sajt Hozzáadott
  • Zöldségek (saláta, paradicsom uborka stb.) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsen tésztát a liszttel, a sóval, az olívaolajjal és a vízzel. Gyúrja át jól a tésztát, amíg rugalmas nem lesz.

2. Lépés

Ossza a tésztát 4 egyforma részre, majd nyújtsa ki őket kör alakban.

3. Lépés

Melegítse elő a piadina vasat közepes hőfokon. Amikor már kellően meleg, helyezze rá az egyik tésztakört, és süssön mindkét oldalán kb. 2-3 percig, míg aranybarna nem lesz.

4. Lépés

Vegye le az elkészült piadinát a vasról, majd töltsön bele sonkát, mozzarellát és a kedvenc zöldségeit.

5. Lépés

Hajtsa félbe a piadinát, majd sütőpapírban vagy alufóliában azonnal tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új