HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos Palóc gulyás a hétköznapokra

A Palóc gulyás hagyományos magyar étel, melyet a palóc emberek stílusában készítenek, egy \egytál étel\ formájában. Hosszabban tart elkészíteni, mint a hétköznapi gulyás, de nem bonyolult, és bőven megéri a vargányagomba és a savanyú tejszín különlegességével.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 200 g vargányagomba (vagy erdei gomba) Hozzáadott
  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 ks piros színű paprika Hozzáadott
  • 1 ks zöld paprika Hozzáadott
  • 2 darab sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab zellergumó Hozzáadott
  • 2 darab paradicsom Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kiskanál köménymag Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 dl vörösbor Hozzáadott
  • 2 dl savanyú tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál zsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, rögtön átforgatjuk, és felöntjük egy kis vízzel.

2. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott húst, a köményt és a pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Lépés

Felöntjük a vörösborral, puhára pároljuk. Közben a gombát, a zöldségeket is kockára vágjuk, hozzáadjuk.

4. Lépés

Amikor a hús és a zöldségek már majdnem teljesen megfőttek, hozzáadjuk a savanyú tejszínt.

5. Lépés

Mérsékelt lángon főzzük tovább a gulyást, amíg a szósz kellőképpen besűrűsödik.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új