HIRDETŐ
Hagyományos Paprikás Krumpli
A hagyományos magyar paprikás krumpli egy ízletes és tartalmas étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 kg krumpli
- 500 g sertéshús (pl. lapocka vagy comb)
- 2 Közepes vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só ízlés szerint csipet őrölt fekete bors
- 2 gerezd fhagyma
- víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A krumolit hámozd meg, majd vágd kb. 1-2 centiméter vastagságú karikákra.
2. Lépés
Az vörshagymát vágd apróra, forrósítsd fel az olajat, add hozzá az aprítitt vöröshagymát és párold hozzá a fűszerpaprikát és pirítsd meg rövid ideig.
3. Lépés
Tedd bele a kockára vágott húst, és pirítsd meg mindkét oldalát.
4. Lépés
Öntsd fel vízzel, majd főzd puhára a húst közepes lángon.
5. Lépés
Adj hozzá sót, borsot és keverd össze.
6. Lépés
Ha a hús már puha, tedd bele a krumplit.
7. Lépés
Főzd további 20-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.
8. Lépés
Ha szükséges, közben adj hozzá vizet.
9. Lépés
A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a paprikáskrumplihoz.
10. Lépés
Tálald forrón, friss kenyérrel vagy és csemege uborkával.