HIRDETŐ

Hagyományos Paprikás Krumpli

A hagyományos magyar paprikás krumpli egy ízletes és tartalmas étel, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg krumpli Hozzáadott
  • 500 g sertéshús (pl. lapocka vagy comb) Hozzáadott
  • 2 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só ízlés szerint csipet őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 2 gerezd fhagyma Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A krumolit hámozd meg, majd vágd kb. 1-2 centiméter vastagságú karikákra.

2. Lépés

Az vörshagymát vágd apróra, forrósítsd fel az olajat, add hozzá az aprítitt vöröshagymát és párold hozzá a fűszerpaprikát és pirítsd meg rövid ideig.

3. Lépés

Tedd bele a kockára vágott húst, és pirítsd meg mindkét oldalát.

4. Lépés

Öntsd fel vízzel, majd főzd puhára a húst közepes lángon.

5. Lépés

Adj hozzá sót, borsot és keverd össze.

6. Lépés

Ha a hús már puha, tedd bele a krumplit.

7. Lépés

Főzd további 20-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.

8. Lépés

Ha szükséges, közben adj hozzá vizet.

9. Lépés

A fokhagymát zúzd össze, majd add hozzá a paprikáskrumplihoz.

10. Lépés

Tálald forrón, friss kenyérrel vagy és csemege uborkával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új