Hagyományos paradicsomos káposzta
A hagyományos paradicsomos káposzta egy fenséges, laktató fogás, amely a magyar konyha jellegzetes ételének számít. Az alapanyagok egyszerűségével ellentétben, az ízek bősége, a paradicsom, a pirospaprika és a káposzta harmóniája valódi gasztronómiai élményt nyújt.
Hozzávalók
- 1 Fej káposzta
- 2 ks nagy paradicsom
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 200 g füstölt szalonna vagy tarja
- 2 dl paradicsomlé vagy paradicsompüré
- 1 csokor Petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben pirosra sütjük.
Amint a szalonna megpirult, a vöröshagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a serpenyőhöz, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.
Pár perc után, amikor a hagyma már üveges, beleszórjuk a pirospaprikát, óvatosan kevergetjük, hogy ne égjen oda.
A paradicsomot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymás szalonnához, majd pár perc múlva hozzáadjuk a káposztát is, amit előtte vékony csíkokra vágunk.
A fokhagymát is hozzáadjuk, beleöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk.
Tálalásnál friss, apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.