HIRDETŐ

Hagyományos paradicsomos káposzta

A hagyományos paradicsomos káposzta egy fenséges, laktató fogás, amely a magyar konyha jellegzetes ételének számít. Az alapanyagok egyszerűségével ellentétben, az ízek bősége, a paradicsom, a pirospaprika és a káposzta harmóniája valódi gasztronómiai élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 2 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna vagy tarja Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomlé vagy paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben pirosra sütjük.

2. Lépés

Amint a szalonna megpirult, a vöröshagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a serpenyőhöz, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Pár perc után, amikor a hagyma már üveges, beleszórjuk a pirospaprikát, óvatosan kevergetjük, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

A paradicsomot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymás szalonnához, majd pár perc múlva hozzáadjuk a káposztát is, amit előtte vékony csíkokra vágunk.

5. Lépés

A fokhagymát is hozzáadjuk, beleöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk.

6. Lépés

Tálalásnál friss, apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek