HIRDETŐ

Hagyományos paradicsomos káposzta

A hagyományos paradicsomos káposzta egy fenséges, laktató fogás, amely a magyar konyha jellegzetes ételének számít. Az alapanyagok egyszerűségével ellentétben, az ízek bősége, a paradicsom, a pirospaprika és a káposzta harmóniája valódi gasztronómiai élményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 2 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 200 g füstölt szalonna vagy tarja Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomlé vagy paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először a szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben pirosra sütjük.

2. Lépés

Amint a szalonna megpirult, a vöröshagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a serpenyőhöz, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Pár perc után, amikor a hagyma már üveges, beleszórjuk a pirospaprikát, óvatosan kevergetjük, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

A paradicsomot kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymás szalonnához, majd pár perc múlva hozzáadjuk a káposztát is, amit előtte vékony csíkokra vágunk.

5. Lépés

A fokhagymát is hozzáadjuk, beleöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk.

6. Lépés

Tálalásnál friss, apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új