HIRDETŐ

Forrás: goytex by Adobe Stock

Hagyományos "Schwarzsauer" a nagymama receptje szerint

Ez az autentikus fekete savanyú recept az észak-németországi otthonomból származik, ahol még mindig nagyon népszerű. Gyermekként mindig is szerettem nézni, ahogy a nagymamám a konyhában készíti ezt a gazdag és pikáns húslevest. A sertéshúst fűszerekkel főzik és véres mártásban tálalják. Felejthetetlen ízvilág, amely mindig a nagymamánál töltött vasárnapokra emlékeztet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Sertésfej vagy sertéshas Hozzáadott
  • 3 nagy hagyma Hozzáadott
  • 4 Babérlevél Hozzáadott
  • 6 borókabogyó Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Hozzáadott
  • 20 Borsszemek Hozzáadott
  • 250 ml Vér (sertésvér) Hozzáadott
  • 4 Tablespoon ecet Hozzáadott
  • 2 Tablespoon liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A klasszikus észak-német feketesavanyú recept elkészítéséhez tegye a húst egy nagy serpenyőbe, és fedje le vízzel. Adjunk hozzá 2 felszeletelt hagymát, a babérlevelet, a borókabogyót, a sót és a borsszemeket. Főzzük ezt közepes lángon kb. 2 órán át, amíg a hús megpuhul és könnyen szeletelhető lesz. Ennek a lépésnek fontos része, hogy a húst lassan főzzük, hogy a fűszerek teljesen átjárhassák.

2. Lépés

Vegye ki a húst a húslevesből, és vágja apró darabokra. Vigyázzon, mert nagyon forró lesz! Tegye félre a húslevest.

3. Lépés

Egy külön serpenyőben lassan melegítsük fel a vért, de ne hagyjuk felforrni - különben a vér megalvad, és a mártás csomós lesz. Adjunk hozzá 2 evőkanál ecetet, és folyamatosan keverjük, hogy ne képződjön csomó. Egy kis türelem a siker kulcsa.

4. Lépés

A lisztet keverje simára egy kis mennyiségű alaplében, majd adja hozzá a felforrósított vérhez. Most adjuk hozzá a húst és a maradék húslevest, és főzzük körülbelül 30 percig.

5. Lépés

Amíg a feketesavanyú párolódik, a maradék hagymát egy serpenyőben karamellizálódásig pirítsa. Ez extra ízt ad az ételnek!

6. Lépés

Ízesítse a hagyományos fekete savanyúsággal, és ízesítse sóval és borssal. Adjuk hozzá a karamellizált hagymát, és forrón tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek