HIRDETŐ

Forrás: Vecteezy

Hagyományos töltött káposzta

Ez a klasszikus töltött káposzta recept nem hiányozhat a hagyományos ízek kedvelőinek receptgyűjteményéből, hiszen egy tányér kiadós és finom töltött káposztánál nincs jobb szívmelengető a hideg téli napokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
160
  • 1 kg savanyú káposzta Hozzáadott
  • 8 közepes káposztalevél savanyított Hozzáadott
  • 12 kg darált sertéshús Hozzáadott
  • 20 dkg kolozsvári szalonna Hozzáadott
  • 20 dkg kolbász Hozzáadott
  • 1 közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 20 dkg főtt rizs Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 tk Paprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt kömény Hozzáadott
  • 5 babérlevél Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek sertészsír Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

A felcsíkozott kolozsvári szalonnát száraz serpenyőben megsütjük, majd a sütés során kiolvadt zsírban a felkockázott hagymát és a fokhagymát puhára pirítjuk.

2. Lépés

Egy nagy keverőtálban összekeverjük a darált sertéshúst, a főtt rizst, a pirított hagymát, a sót, a borsot, az őrölt köményt és a paprikát. Belekeverjük a sült szalonnadarabokat. A hozzávalókat kézzel alaposan összekeverjük, keverés közben a masszához 1 dl vizet adagolunk.

3. Lépés

Egy nagy fazék aljára rétegezzünk a savanyú káposzta egy részét, ezt megszórjuk babérlevéllel, ráteszünk egy réteg felszeletelt kolbászt és ezt lefedjük még egy kis savanyú káposztával.

4. Lépés

A káposztaleveleket megtöltjük a töltelékkel, és szépen sorban a savanyú káposzta réteg tetejére helyezzük. Erre jözet egy újabb réteg savanyú káposzta, babérlevél, és kolbász, és még egy kis káposzta.

5. Lépés

Ha maradt még töltelék, gombócokat formázunk belőle, és a káposzta tetejére helyezzük.

6. Lépés

Mindezt letakarjuk egy utolsó réteg káposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy az egész káposztát ellepje. Alacsony lángon 2 órán át főzzük.

7. Lépés

Egy kis lábasban felolvasztunk egy evőkanál zsírt, rászórunk egy evőkanál lisztet, és jól elkeverjük. Levesszük a tűzről, belekeverünk egy teáskanál paprikát, és ráöntjük a töltött káposztára. Az így készült rántást egy fakanál segítségével eloszlatjuk a káposztán.

8. Lépés

A töltött káposztát a kolbásszal és a gombócokkal együtt tálaljuk, a káposzta tetejére pedig tejfölt halmozunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új